Eskişehir İl Müftülüğü, sivil toplum kuruluşları iş birliğinde "Sabah Namazında Ailece Huzurda Buluşalım" programı düzenledi.

Reşadiye Camii'nde gerçekleştirilen programa Eskişehir Valisi Erol Ayyıldız, İl Jandarma Komutanı J.Alb. Ercan Atasoy, İl Müftüsü Bekir Gerek, Gençlik ve Spor İl Müdürü Osman Ercan, Tepebaşı İlçe Müftüsü Gafur Yıldırım, Odunpazarı İlçe Müftüsü Hamdi Uzunharman, Esimder Başkanı Av. Mustafa Özkan, STK temsilcileri, din görevlileri, Kur’an kursu öğreticileri, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

eskişehir-33-1

Din görevlilerinin Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda, İstanbul Ayasofya-i Kebir Camii Baş İmam Hatibi Kurra Hafız Ferruh Muştuer sabah namazını kıldırdı.

Programda konuşan İl Müftüsü Bekir Gerek, "Bugün, kadınıyla, erkeğiyle, kızıyla, genciyle, çocuğuyla, sabah namazında buluşmanın mutluluğunu ve huzurunu yaşıyoruz. Rabbimize sonsuz hamd olsun. Allahın evinde ona misafir olmak, ailece camide buluşmak gerçekten büyük bir bahtiyarlık. O yüzden bu buluşma bizim için çok anlamlı bir buluşma. Rabbim bu beraberliğimizi ve bunun gibi hayırlı buluşmalarımızı daim, ibadet ve dualarımızı kabul eylesin inşallah." dedi.

eskişehir-22-1

Kur'an-ı Kerim ziyafeti ve tesbihat ile devam eden program, Müftü Gerek'in duasıyla sona erdi.

Programın ardından cemaate çorba ikram edildi.