Diyanet İşleri Başkanlığı koordinesinde 81 il ve ilçe müftülüklerinde açılan Yaz Kur’an Kursları tamamlandı.

Bu kapsamda Yakutiye İlçe Müftülüğünce açılan Yaz Kur'an Kursları'nda Kur'an-ı Kerim öğrenen çocuklar, öğrendiklerini pekiştirmek için akşam ve yatsı namazı arasında camide buluşuyor.

İlçe Müftülüğüne bağlı bazı camilerde akşam ve yatsı namazı arasında bir araya gelen çocuklar, Kur'an-ı Kerim öğrenmeye devam ediyor.

yakutiye-cami-çocuk-11

Kabe Şeyh Camii'nde Kur'an eğitimine devam eden çocuklarla bir araya gelen Yakutiye Müftülüğü Din Hizmetleri Uzmanı Samet Berberoğlu, "Gel Bu Yaz, Kur'an'ı Gönlüne Yaz' şiarı ile Yaz Kur'an Kurslarını dolduran çocuklarımızın camiye devam etmesi Kur'an'ı gönüllerine nakş ettiklerinin en büyük göstergesidir. Öyle ki bu şehrin evlatları yaz kış demeden her fırsatta camiye koşarak yahut evinde veya iş yerinde Kur'an ile hemhal olur. Kur'an'ı öğrenmek ile yetinmez daha güzel okumak için gayret eder, anlamak ve hayatına tatbik etmek için çaba sarf eder. İşte yeryüzünün en kıymetli ve masum varlıkları olan çocuklarımızın bu gayreti, camilere olan bağlılığı takdire şayandır." dedi.

yakutiye-cami-çocuk-33

Din Görevlisi Ensar Tarçın ise "Büyük bir coşku ile başladığımız Yaz Kur'an Kurslarımızı hamdolsun tamamladık. Camilerimiz çocuklarımızla çiçek açtı, şenlendi. Resmi olarak Kur'an kursumuzu tamamlamış olsak da gönüllü çocuklarımızla eğitime devam ediyoruz. Çocuklarımız özellikle akşam ve yatsı arası arkadaş gruplarıyla ya da aileleriyle camimize gelerek hem cemaatle namaza devam ediyor, hem de namaz sonrası derslere katılıyor. İnşallah yaz kış demeden bu derslerimizi devam ettireceğiz." diye konuştu.

Editör: Ömer Ceylan