Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, Erzurum İl Müftülüğü Konferans Salonunda Kur'an kursu yönetici ve öğreticileriyle bir araya geldi.

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan toplantının açılışında konuşan İl Müftüsü Dr. Rüstem Can, Kur'an kursu faaliyetleri hakkında bilgilendirmede bulundu.

vali-çiftçi-kuran-kursu-öğreticileriyle-buluştu-11

Sonrasında katılımcılara hitap eden Vali Çiftçi, "İlimize bağlı yatılı Kur’an kurslarında hafızlık eğitimi alan çocuklarımız için sağlık ve spor uygulamalarına başlayacağız. Kur’an Kurslarımızda hafızlık eğitiminin daha da iyileşmesi ve üst seviyeye çıkarılması konusunda imkanlar ölçüsünde elimizden geleni yapma gayretindeyiz." dedi.

Vali Çiftçi, "İl Sağlık Müdürlüğü ile imzaladığımız protokol ile Kur’an kursundaki öğrencilerimizin diş taramalarını da gerçekleştirmeyi hedefliyoruz. Gerek Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü gerek İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile geliştirdiğimiz koordinasyon ile bu kurumlarımızın sosyal, kültürel, spor gibi alanlardaki imkanlarından, Kur’an kursu öğrencilerimizin de faydalanması çabasındayız." ifadelerini kullandı.

vali-çiftçi-kuran-kursu-öğreticileriyle-buluştu-33

Toplantı sonunda Vali Çiftçi, Kur’an kursu öğreticilerinin dilek ve önerilerini dinledi.

Toplantıda İl Müftü yardımcıları, merkez ilçe müftüleri ile kurum amirleri de hazır bulundu.

Editör: Ömer Ceylan