Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, işgalci İsrail’in hava saldırılarının hem dini hem de uluslararası kanunları ihlal ettiği belirtildi.

Açıklamada, işgalci İsrail saldırılarında birçok caminin yanı sıra Vakıflar Bakanlığı ile bakanlığa bağlı Kur’an-ı Kerim Radyosu merkezinin yıkıldığı aktarıldı.

İşgalci İsrail saldırılarının, İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni ihlal ettiğine dikkati çekilen açıklamada, "Mukaddes ibadethaneleri hedef alan bu suçlar, bölgedeki tüm tarafları, Siyonist işgalin sonuçlarını kaldıramayacağı açık bir din savaşına itmektedir." değerlendirmesinde bulunuldu.

İşgalcilere sivil mekanlar ile ibadethanelere yönelik saldırıları nedeniyle uyarıda bulunulan açıklamada, "(İsrail) Camileri, tüm ibadethaneleri ve dini merkezleri hedef almayı derhal bırakmalıdır." denildi.

Açıklamada, uluslararası topluma hitaben de "Tüm uluslararası ve İslami kurumları Gazze Şeridi’ne yönelik Siyonist saldırıyı durdurmak, savunmasız sivillere, camilere ve ibadethanelere yönelik saldırılarının bedelini ödetmek için acil müdahale etmeye ve pratik adımlar atmaya çağırıyoruz." ifadesi kullanıldı.

- Ne olmuştu?

Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, 7 Ekim sabahı işgalci İsrail'e "Aksa Tufanı" adıyla kapsamlı saldırı başlatmıştı.

Gazze'den İsrail yönüne binlerce roket atılırken, Filistinli silahlı gruplar Gazze-İsrail sınırındaki Beyt Hanun-Erez Sınır Kapısı'na baskın düzenleyerek burayı ele geçirmişti.

Silahlı gruplar daha sonra buradan işgalci İsrail içindeki yerleşim yerlerine girmiş, işgal ordusu da onlarca savaş uçağıyla Gazze Şeridi'ne saldırı başlatmıştı.

Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığı, işgalci İsrail'in Gazze'ye düzenlediği saldırılarda 560 kişinin hayatını kaybettiğini, 2 bin 900 kişinin yaralandığını açıklamıştı.

İşgalciler 7 Ekim'den bu yana Kudüs ve işgal altındaki Batı Şeria'da da 16 Filistinliyi öldürmüştü. İsrail basınında, Gazze'den düzenlenen saldırılarda 900'den fazla İsraillinin hayatını kaybettiği, 2 bin 600 kişinin yaralandığı belirtilmişti. İşgalcilerin saldırılarında Gazze'de çok sayıda caminin zarar gördüğü ve El-Abbas, Es-Susi, El-Yermuk, El-Emin Muhammed, Ahmed Yasin, Muhammed el-Habib ve El-Garbi camilerinin yıkıldığı açıklanmıştı.

Editör: Ömer Ceylan