Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası Mersin Antalya karayolunu kullanarak farklı bölgelere gitmeye çalışan depremzede vatandaşlar Mersin Erdemli ilçesinde misafir ediliyor.

Yol güzergahında Erdemli İlçe Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Erdemli Şubesi başta olmak üzere Kızılay ve Erdemli Beleyesi tarafından kurulan aşevlerinde sabah ve akşam olmak üzere her gün on bin kişilik sıcak yemek ikramında bulunuluyor.

mersin-aşevi-33

Kurumlarca oluşturulan aşevlerinin haricinde Erdemlili vatandaşların kendi imkanlarıyla yol güzergahında seyyar olarak açmış oldukları aşevlerinde de yine depremzede vatandaşlara günün her saatinde sıcak yemek ikramı yapılıyor.

mersin-aşevi-44

Aşevlerini gezerek koordinasyonu sağlayan Erdemli İlçe Müftüsü Hasan Küçük, yaptığı açıklamada "Erdemli Müftülüğü Aşevi başta olmak üzere Erdemli Belediyesi Aşevi, Kızılay Aşevi ve vatandaşlarımızın kendi imkânlarıyla açtıkları toplam on iki aşevi olarak ilçemize teşrif eden depremzede vatandaşlarımıza sıcak yemek ikramı verilmekte ve misafirlerimizin olumlu tepkileriyle karşılaşmaktayız." dedi.

mersin-aşevi-22

İlçe Müftüsü Küçük, aşevlerini ziyaretinde depremzede vatandaşlarla tek tek ilgilenerek geçmiş olsun dileklerini ifade ederek, aşevlerinde hizmet veren tüm çalışanlar ve gönüllülere teşekkür etti.

mersin-aşevi-55

Aşevlerinin verdiği hizmet ve kendilerine ikram edilen yemekler dolayısıyla memnuniyetlerini ifade eden depremzede vatandaşlar ise otoyol güzergahındaki tesislerin yüksek fiyatlarla yemek verdiklerini, Erdemlili vatandaşların ise kendilerine karşılıksız olarak zorla yemek ikram ettiklerini, acılarına ortak oldukları için minnettar olduklarını ifade ettiler.

Editör: Ömer Ceylan