Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, İstanbul’da Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) ve Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığıyla birlikte yürütülen ortak proje kapsamında, devlet korumasındaki çocuk ve gençlerin katılımıyla düzenlenen "Hayata Köprü Sanat" projesi etkinliğine katıldı.

Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezi Avrasya Salonu’nda yapılan etkinlikte konuşan Başkan Erbaş, Diyanet İşleri Başkanlığının gençlere yönelik yoğun faaliyetler yürüttüğünü belirterek, "Ülkemizin bütün illeri ve ilçelerinde gençlerimize yönelik, gençlik koordinatörlerimiz, gençlik merkezlerimiz, manevi rehberlerimiz var. Üniversite yurtlarında hatta lise yurtlarında gençlerimize yönelik faaliyetlerimizde onlara destek olmak için manevi rehberlerimiz var." dedi.

"Çağ açıp çağ kapatan Fatih Sultan Mehmet’i örnek almalıyız"

Başkan Erbaş, İslam medeniyetinin öncülerinde gençliğiyle öne çıkmış insanların olduğuna dikkati çekerek, “Çağ açıp çağ kapatan İstanbul’un fatihi, Fatih Sultan Mehmet’i mesela örnek almalıyız. Kendisini o kadar güzel yetiştirdi ki Fatih Sultan Mehmet, sadece askeri konularda değil iyi bir dil öğrendi, tarih bilgisi çok iyiydi ve iyi bir şair.” diye konuştu.

“İnsana ancak ve ancak çalıştığının karşılığı vardır.” ayet-i kerimesini hatırlatan Başkan Erbaş, şu tavsiyelerde bulundu:

“Çalışmadan olmaz sevgili gençler. Derslerimizi iyi çalışacağız. Öğretmenlerimiz ödev mi verdi, zamanında yapacağız. Şu kitapları okuyun mu denildi, okuyacağız. Bizim medeniyetimiz bilgi, hikmet, ilim, irfan medeniyeti. Bu medeniyetin mensuplarının, çocuklarının her zaman okumayla, öğrenmeyle, kalemle, kitapla arasının iyi olması lazım. Elimizden kitap, kalem düşmeyecek. Kitaba, kütüphaneye vatanımızda önem verildiği zamanlarda her zaman dünyaya öncü olmuşuz.”

"Namazlarımızı asla ihmal etmeyeceğiz"

Başkan Erbaş, Müslümanlığın en önemli göstergesinin namaz olduğuna işaret ederek, “Namazlarımızı ihmal etmeyelim. Dinin direğidir namaz ve namaz insanı kötülüklerden uzaklaştırır, oruç bir kalkandır. Müslüman genç ibadetini yapan genç demektir, alnı secdeli genç demektir. Nerede olursak olalım namazlarımızı asla ihmal etmeyeceğiz.” ifadelerini kullandı.

"Allah güzel isimlerini kulların üzerinde de yaratmış"

Sanatın İslam medeniyetinin en önemli unsurlarından birisi olduğunu dile getiren Başkan Erbaş, “Allah-u Teala o güzel isimlerini kulların üzerinde de yaratmış. İşte bazı kullarına güzel ses vermiş, bazılarınıza sizin biraz sonra yapacağınız o rolleri yapma kabiliyeti vermiş, bazı kullarına güzel yazı yazma kabiliyeti vermiş, bazı kullarına güzel resim yapma kabiliyeti vermiş.” şeklinde konuştu.

Konuşmalarının ardından proje kapsamında, devlet korumasındaki çocukların rol aldığı, "Hezarfen Ahmet Çelebi" adlı tiyatro gösterisi sunuldu.

Başkan Erbaş, daha sonra çocukların çizdiği resimler, yaptığı tablolar, çini ve süs eşyalarından oluşan el sanatları sergisini gezdi, yetkililerden bilgi aldı.

Etkinliğe, İstanbul İl Müftüsü Prof. Dr. Safi Arpaguş da katıldı.

Editör: Ömer Ceylan