Alanya Müftülüğünce Konaklı ALKÜ Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen programa Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanı Dr. Hafız Osman Şahin ve Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi İbrahim Noğman konuk oldu.

Emine Özmüftüoğlu Camii İmam Hatibi Mustafa Şimşek’in Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programın açılışında konuşan Alanya Müftüsü Dr. İhsan İlhan, Alanya’daki hafızlık eğitim faaliyetlerine değinerek şunları kaydetti:

"Yatılı Kur’an Kurslarımızda hafızlık eğitimi alan 32 öğrencimiz daha elhamdülillah hafızlığını tamamladı. Bizler Kur’an hizmeti bağlamında hayatın her noktasında; 4-6 yaş Kur’an kursları, ihtiyaç odaklı Kur’an Kursları ve hafızlık Kur’an Kurslarımızda eğitim faaliyetleri başta olmak üzere din hizmetleri faaliyetlerini yapmaya devam ediyoruz. Bu vesileyle hafızlık öğrencilerimizi ve onları yetiştiren anne babalarını, programımıza maddi manevi destekte bulunan tüm hayırseverlerimize, öğrencilerimizin yetişmesinde büyük emeği olan Kur’an kursu öğreticilerimize, müftülüğümüz personeline ve siz değerli katılımcılara çok teşekkür ediyorum."

Alanya Icazet 44

Ardından kürsüye gelen Antalya İl Müftüsü Nazif Fethi Yalçınkaya, "Kur’an-ı Kerim'i hıfzeden yürüyen Kur’an, konuşan Kur’an ve yaşayan Kur’an olma yolunda, ömrünün baharının her anında onunla hemhal olan zihinlerine ve gönüllerine Kur’an ayetlerini ilmek ilmek gergef gibi işleyen, Kur’an'ın arındırdığı kalplerinin nuru simalarına vuran Yusuf yüzlü, Meryem yüzlü hafızlarımız için gurur günüdür." ifadelerini kullandı.

Hafızların sevincine ortak olan Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanı Dr. Hafız Osman Şahin ise "Sizin en hayırlılarınız Kur’an-ı öğrenenleriniz ve öğretenlerinizdir' hadis-i şerifini hatırlatarak Kur’an’ın insanları karanlıktan aydınlığa çıkaran, huzur vesilesi bir kitap olduğunu söyledi. Kur’an- ı Kerim öğrenmenin önemini ve Kuran’ı anlamak konusunda gerekli çalışmaların yapılması gerektiği tavsiyelerinde bulunan Şahin, Kur’an-ı Kerimi baştan sona ezberleyen hafızları ve hocalarını tebrik ederek ailelerine teşekkür etti.

Alanya Icazet 33

Hafızların tilavetini yönetmek üzere sahneye gelen Reisü’l-Kurra Vekili Mushafları inceleme ve Kıraat Kurulu Üyesi İbrahim Noğman da Filistin temalı atkılarıyla salavat ve tekbirler eşliğinde sahneye gelen hafızlara tavsiye ve nasihatlerde bulunarak dua irad etti.

Slayt gösterisi, şiir dinletisi, Hafızlık Taçlarının giydirilmesi, dua ve hediye takdiminin yapıldığı programda ayrıca Kur’an Kursu Öğreticisi Aykut Gök tarafından ilahi ve ezgiler seslendirildi ve Hacı Bayram-ı Veli Camii emekli İmam Hatibi Kurra Hafız Abdülkadir Şehitoğlu tarafından Kur’an-ı Kerim tilaveti yapıldı.

Alanya Icazet 11

32 Hafız öğrencinin icazet aldığı programa Alanya Kaymakamı Dr. Fatih Ürkmezer, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Hüseyin Direk, Gazipaşa İlçe Müftüsü Fahri Başar, kurum müdürleri, STK temsilcileri, siyasi parti temsilcileri, hayırseverler, öğrenci velileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Editör: Ömer Ceylan