Diyanet TV'de ekranlara gelen "Yeni Güne Merhaba" programında 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’ne özel bir programı ekranlara getirdi. "İslam'da Engelli Hakkı ve Engellere Yenilmeyen Bir Hayat Hikayesi" konu başlığıyla ekranlara gelen özel bölümüne "Suskun" kitabıyla tanınan yazar Zeynep Büşra Özdamarlar konuk oldu.

25 yaşında Serebral Palsi hastası olan Zeynep Büşra Özdamarlar, büyük bir azim ve sabırla tüm engelleri aşarak bir kitap yazdı. Doğumundan hemen sonra geçirdiği beyin hasarı yüzünden kasları ve bazı organları işlevlerini yerine getirememeye başlayan Zeynep Büşra, ardından konuşma yetisini de kaybetse de mücadele etmekten vazgeçmedi.

Bu yolda onu kıranlar, üzenler olduğu gibi başta ailesi olmak üzere ona destek olan dostları da oldu ve "Suskun" adlı kitabını; yüreklere dokunabilmek, kendisiyle benzer zorlukları yasayan insanların duygularına tercüman olabilmek gayesiyle, üstelik klavye kullanabildiği tek parmağıyla yazdı.

Kayseri'de yaşayan Zeynep Büşra programa ailesiyle katıldı. Başarının önünde hiçbir engelin duramayacağını vurgulayan Zeynep Büşra, tüm engellerin sevgi ile aşılacağını ve hastalığın Allah'ın bir imtihanı olduğunu ekrana yansıtılan klavye bağlantılı yazı tahtasıyla ifade etti.

Zeynep Büşra, ekrana yansıtılan tahtaya şu cümleleri yazdı:

"Zor bir imtihanımız olsa da mücadele etmekten, zorluklarla savaşmaktan asla vazgeçmemeliyiz. Her şeyin mutlaka bir sebebi vardır. Her şeyin mutlaka bir sebebi vardır. Yeter ki biz sabredelim, şükredelim, yaşadığımız olumsuzlukları tefekkür nazarıyla değerlendirelim. Zorluklarımızın, karşılaştığımız olumsuz davranışların içerisinde güzellikler göreceğiz Allah'ın izniyle. İnancımızı hiçbir zaman yitirmeyelim."

Zeynep Büşra, yazdığı yazıyla sunucu Demet Köseoğlu'nu da duygulandırdı. Gözyaşlarına hakim olamayan Köseoğlu, " Zeynep Büşra'nın sabrı ve yaptıkları tüm insanlara örnek teşkil etmeli. İnsanlar, en zor anlarında Büşra'yı düşünüp onun imtihanından ders çıkarmalılar." ifadelerini kullandı.

Editör: Ömer Ceylan