Giresun İl Müftülüğü tarafından emekli olan personel için "Veda Programı" düzenlendi.

İl Vaizi Muhittin Sarmusak’ın sunuculuğunu yaptığı program Kur’an Kursu Öğreticisi Ömer Sarıgül’ün Kur’an-ı Kerim tilaveti ve Espiye İlçe Müftüsü Osman Gülbe’nin duası ile başladı.

İl Müftülüğünde düzenlenen programda, hizmet süresini tamamlayarak emekli olan personele, Giresun İl Müftü Yardımcıları Fatih Sarıgül, Yusuf Genç ve Özlem Gülbe tarafından plaket takdim edildi. 

20230708PRSVEDAGRS02

İl Müftü Yardımcısı Fatih Sarıgül, emekli olan personele yapmış oldukları hizmetlerden dolayı teşekkür ederek, "Vatandaşlarımızın dini hayatına rehberlik edip, sahih bilgilerle gönülleri ve zihinleri aydınlatan kıymetli hocalarımız, İslamiyet’in çağları aşan mesajlarına ve değerlerine vefanın bir gereği olarak doğumdan ölüme kadar aziz milletimizin hizmetinde olmuşlardır. Her görevi ibadet bilinciyle yerine getiren din görevlilerimiz bundan sonraki hayatlarını din gönüllüsü olarak devam ettireceklerdir." dedi.  

20230708PRSVEDAGRS03

- "Aslolan kubbede hoş bir sada bırakmaktır"    

İl Müftü Yardımcısı Yusuf Genç de Müminlerin en büyük hedefinin Allah’ın rızasına uygun bir ömür sürmek olduğunu anımsatarak, "Bu hedefe ulaşmanın yollarından biri de hayatta güzel izler bırakmaktır. Dinimiz, insanlara sevgi, saygı, hoşgörü, dürüstlük ve adalet gibi erdemleri öğütler. Bu erdemler, bir ömür insanların kalplerinde hoş bir iz bırakmak için kullanılmalıdır. Bu bağlamda, hakkın ve hakikatin sesini minare, mihrap, minber ve kürsülerden duyuran fedakar hocalarımızın hepsini muhabbetle selamlıyorum." diye konuştu. 

20230708PRSVEDAGRS04

İl Müftü yardımcıları ve din görevlileri emekli olan Ali Osman Annakkaya, Aynur Akten, Hakkı Bey, İsmail Konal, Mustafa Şahin, Sedat Cemal Karakaya ve Zeki Yümsel’e bundan sonraki hayatlarında sağlık, afiyet ve başarılar diledi.

Plaket takdimi ve hatıra fotoğrafı çekiminin ardından program sona erdi.       

20230708PRSVEDAGRS07  

Editör: Giresun Müftülüğü