Diyanet İşleri Başkanlığı Dini Yayınlar Genel Müdürlüğü Dijital Yayınlar Daire Başkanı Adil Elzerey, Diyanet TV'de yayınlanan Yeni Güne Merhaba programının canlı yayın konuğu oldu.

Demet Köseoğlu'nun gündeme dair sorularını yanıtlayan Daire Başkanı Elzerey, Diyanet İşleri Başkanlığının dijitalleşme sürecine dair bilgiler vrdi.

Elzerey, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın 1980'li yıllarda dijitalleşmeye yönelik adımlar attığını ve ilerleyen süreçte sesli görüntülü yayınlar, TRT ile iş birlikleri, Diyanet TV ve radyolarının kuruluşu ile bu sürecin, çağın gereklerine göre geliştirildiğini ifade etti.

Diyanet'in dijital çağı çok yakından takip eden proje ve çalışmalara imza attığını aktaran Elzerey, 2022 yılında Dijital Yayınlar Daire Başkanlığının kurulmasıyla alanda öncü bir kurum haline gelindiğini söyledi.

- Dijital dünya, vaaz, irşat noktasında büyük bir imkan

Diyanet İşleri Başkanlığının toplumu sahih ve doğru dini bilgiyle buluşturma gibi önemli bir sorumluluğu olduğunu anımsatan Elzerey, Başkanlığın bu sorumluluğu yerine getirmede dijital dünyanın büyük bir imkan olduğunu belirterek şu ifadelere yer verdi:

"Dijital dünya, vaaz, irşat noktasında büyük bir imkan. Yani bugün çok kısa süre önce yaşadığımız bu pandemi sürecinde insanlara ulaşmanın yollarını aradık. Hepimiz mecburen evlere kapandık. Ama iletişimin bir şekilde devam etmesi lazımdı. Eğitimin bir şekilde devam etmesi lazımdı. Her şeyin devam etmesi lazımdı. O süreçte hamdolsun teşkilat olarak hem Başkanlığımız hem de müftülüklerimiz bu konuya hemen entegre olup, Dijital Yayınlar Daire Başkanlığı ve sosyal medya platformlarında irşat faaliyetleri hızla devam etti."

- Dijital dünyadaki dini dezenformasyonla mücadele

Dijital dünyanın imkan ve risklerinden bahseden Elzerey, dijital mecralarda İslam adına veya dine dair bir çok dezenformasyon içeriklerle karşılaşıldığını ancak sahih dini bilgiye ulaşmanın yollarının aranması gerektiğini ve Diyanet Dijital'in de bu noktada büyük bir misyon yüklendiğini vurguladı.

- Diyanet Dijital ile vatandaşlarımızla etkileşim halindeyiz

Elzerey, Dijital Yayınlar Daire Başkanlığı bünyesinde Diyanet Haber, Diyanet Dijital, yayın diyanet ve sosyal medya platformlarıyla bir çok sesli, görüntülülü eserler, kitaplar ve yüzlerce dijital içerikle sahih dini bilginin vatandaşlarla buluşturulduğu ifade etti.

Diyanet Dijital ile vatandaşlarla etkileşim halinde olunduğunu belirten Elzerey, özellikle çocuk ve gençlere yönelik dijital içerik çalışmaların aralıksız devam ettiğini söyledi.

- İslam'ın mesajını ulaştırmada telif olmaz

Diyanet Dijital'in dijital içerik üreticileri için büyük bir kaynak ve imkan olduğunu vurgulayan Elzerey, Dijital Yayınlar Daire Başkanlığı çalışmalarının dijital içerik üreticileri tarafından telifsiz kullanılabileceğini ifade etti.

Elzerey, "İslam'ın mesajını, sahih dini bilgiyi insanlığa ulaştırmada telif olmaz. Bu alanda çalışma yapan herkes bizim içeriklerimizden istifade edebilir. Diyanet Dijital'de bu imkanı fazlasıyla bulabilecekler." dedi.

Editör: Ömer Ceylan