Tekirdağ İl Müftülüğü tarafından din görevlilerine yönelik "Dijital Medya Eğitim Semineri" düzenlendi.

İsmail İpek Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen seminere Diyanet İşleri Başkanlığı Dini Yayınlar Genel Müdürlüğü Dijital Yayınlar Daire Başkanı Adil Elzerey konuşmacı olarak katıldı.

Kuranı Kerim tilaveti ile başlayan seminerin açılışında konuşan İl Müftüsü Mustafa Soykök, İslam'ı anlatmada dijital medyanın imkanlarından istifade edilmesi gerektiğini belirterek tüm katılımcılara teşekkür etti.

tekirdağ-dijital-medya-11

Sonrasında kürsüye gelen Dijital Yayınlar Daire Başkanı Adil Elzerey, Başkanlığın dijital alandaki çalışmalarından bahsederek dijital medyaya dair istatistiki bilgiler paylaştı.

Günümüzde dijital medyanın hayatın her alanında yer aldığını ve bu nedenle dijital okuryazarlığın büyük bir öneme sahip olduğunu belirten Elzerey, dijital medya platformlarında gerçek ve sahte haberleri ayırt etme konusuna dikkatli olunması gerektiğini söyledi.

tekirdağ-dijital-medya-22

Dünya genelinde büyük değişimlerin medya destekli olduğunu hatırlatan Elzerey, özellikle sosyal medya dezenformasyonu ile mücadelenin üzerinde durarak dikkatli olunmaması durumunda zulmün destekçisi olunabileceğini Filistin örneği ile aktardı.

Dijital medyanın insanlara ulaşmada vazgeçilmez bir araç olduğunu vurgulayan Elzerey, "Bizler dijital dünyayı ihmal edemeyiz. Öyle ki din hizmetlerini dijital medyaya taşıyarak İslam'ın evrensel mesajlarını duyurmak bizim en büyük sorumluluğumuzdur. Bu noktada camiye gelen insana ulaşmak kolay ama gelmeyene ulaşmak daha önemlidir ve bunun yolu da dijital dünyadan geçmektedir. Dolayısyla dijital dünyadaki gelişmeleri iyi takip etmeli ve başta kendimiz bilinçli bir dijital medya kullanıcısı olarak insanlara rehberlik etmeliyiz." diye konuştu.

Editör: Ömer Ceylan