Kocaeli Dini Yüksek İhtisas Merkezi Müdürlüğünde "Misafir İhtisas Kursiyeri Programı" kapsamında 3 yıl boyunca İslami ilimler alanında eğitim alan 15 kursiyer mezuniyet sevinci yaşadı.

Kazakistan, Kırgızistan, Afganistan ve Batı Trakya'dan gelen ve Kocaeli Dini Yüksek İhtisas Merkezi Müdürlüğünde 33 ay süreyle ihtisas eğitimi gören 15 kursiyer, ihtisas bitirme sınavında başarılı olup belge almaya hak kazandı.

Belge töreninde konuşan Dini Yüksek İhtisas Merkezi Müdürü Şenol Tiryaki, "Diyanet İşleri Başkanlığımıza sizlere bu imkanı sunduğu için teşekkür ediyoruz. Sizleri 3 yıl boyunca ülkemizde ve kurumumuzda ağırlamaktan ve sizlerle tanışmış olmaktan dolayı mutluyuz. Burada öğrendiğiniz bilgi ve birikimlerle ülkenizdeki kardeşlerimize ümmet bilincini aşılamaya, kardeşlik hukukuna sahip çıkmaya, ülkelerimiz arası birlik ve beraberliğimize katkı sunacağınıza inancımız sonsuzdur. Bu uzun soluklu ve zor eğitim sürecini başarı ile tamamladığınız için sizleri tebrik ediyor, bundan sonraki hayatınızda başarılar diliyorum." dedi.

Editör: Mehmet Çalışkan