Diyanet İşleri Başkanlığı, Kayseri Dini Yüksek İhtisas Merkezi Müdürlüğü’nde Kur'an kursu ve cami hizmetlerini yürüten personelin bilgi ve becerilerini geliştirmek, Kur'an-ı Kerim tilavetinde görülen telaffuz hatalarını gidermek, Kur'an-ı Kerim'i güzel bir eda ile okumalarını sağlamak amacıyla 6 ay süreli "Hüsn-i Tilavet Hizmet İçi Eğitim Kursu" düzenledi.

Kursu başarıyla tamamlayan din görevlilerine belgelerini takdim etmek amacıyla tören düzenlendi.

Dini Yüksek İhtisas Merkezi Konferans Salonu’nda düzenlenen törene Dini Yüksek İhtisas Merkezi Müdürü Dr. Abdulkadir Kabdan, İl Müftüsü Yusuf Akkuş, ilçe müftüleri, eğitim görevlileri, sendika temsilcileri, kursiyerler ve aileleri katıldı.

Törende konuşan Dini Yüksek İhtisas Merkezi Müdürü Kabdan, “Kayseri merkez ve çevre illerden 28 imam hatip, müezzin kayyım ve 16 kadın Kur'an kursu öğreticisi olmak üzere toplamda 44 kursiyerimiz 6 aylık eğitimini tamamladı. Diyanet İşleri Başkanlığı din hizmetlerini yürüten personelini eğitme anlamında 70’li yıllardan itibaren kendi personelini eğitmek için kendi bünyesinde eğitim merkezleri oluşturmuş ve bu konumuna kavuşmuştur. Başkanlığınızın bu hizmeti takdire şayandır.” dedi.

“Alimler peygamberlerin hem ilimde hem de temsilde varisleridir”

Kabdan, “Bizler bu hizmetleri yürütürken Endülüslü alim İmam Şatibi’nin şu benzetmesini sürekli canlı tutmamız gerekir; ‘Alimler peygamberlerin varisleridir.’ derken alimler peygamberlerin sadece ilmine varis olmuşlar şeklinde anlamamamız gerekir; alimler aynı zamanda peygamberlerin temsiliyetine de varistirler ve bu anlayış ile din hizmetlerini yürütmelidirler. Madem ki peygamberi bir görev ifa ediyoruz, sadece Kur’an okuyan, tefsirini yapan değil aynı zamanda duruşuyla, konuşmasıyla, kılık kıyafetiyle örnek olan bir mümessil din görevlisi, gönüllüsü olmak durumundayız”. ifadelerini kullandı.

Kayseri İl Müftüsü Yusuf Akkuş da bir konuşma yaparak kursiyerleri tebrik etti.

Konuşmaların ardından Hüsn-i Tilavet Kursu kursiyerlerinin oluşturduğu ilahi korosu sahne aldı.

Tören, Diyanet İşleri Başkanlığı Başkanlık Müftüsü Yakup Öztürk’ ün yaptığı dua ve belge takdimi ile sona erdi.

Editör: Mehmet Çalışkan