Diyanet İşleri Başkanlığınca Dini Yüksek İhtisas ve Eğitim merkezlerinde eğitimler başladı.

Diyanet İşleri Başkanlığı koordinesinde Dini Yüksek İhtisas ve Eğitim Merkezlerinde gerçekleştirilen "İhtisas, Hizmet İçi, Mesleğe Hazırlık ve Aşere Takrib" Kursları, 6 Eylül tarihinden itibaren eğitim öğretime başladı.

İhtisas Eğitimleri

Yarım asırdır müftü ve vaiz gibi nitelikli personel yetiştirmek için düzenlenen ve 3 bin 960 saat ders işlenen ihtisas kursları, 12 Dini Yüksek İhtisas Merkezinde yeniden yüz yüze eğitime başladı. 1.063 müftü ve vaiz adayı, uzman personelin rehberliğinde bir yıl Arapça hazırlık eğitimi alacak ve iki yıl süreyle yoğun bir eğitime tabi tutulacak.

Hizmet İçi Eğitimler

Diyanet İşleri Başkanlığı personelinin mesleki yeterliklerini, bilgi ve formasyonları geliştirmek için Hizmet İçi Eğitimler düzenleniyor. Eğitimler, 19 Eğitim Merkezi ve 12 Dini Yüksek İhtisas Merkezi olmak üzere 31 farklı yerde yüz yüze başladı.

Mesleğe Hazırlık Eğitimleri

Mesleğe Hazırlık Eğitimleri, sözleşmeli olarak atanan din görevlileri ve Kur'an kursu öğreticilerinin göreve hazırlanmalarını sağlamak için düzenleniyor.

2021-2022 eğitim öğretim yılında gerçekleştirilecek eğitimler, hem çevrimiçi hem de yüz yüze yapılacak.

Eğitimlere 1.551 öğrenci katılyor.

Aşere-Takrib Kursları

Kur'an kıraatinde uygulama birliğini sağlamayı ve vücûhât, kıraat-anlam ilişki konularında yetkin kurrâlar yetiştiren kurs, din görevlilerine ve Kur'an kursu öğreticilerine yönelik düzenleniyor.

158 görevlinin katıldığı kurslar, Dini Yüksek İhtisas ve Eğitim Merkezlerinde devam ediyor.

Ayrıca Dini Yüksek İhtisas ve Eğitim Merkezlerinde bu yıl çevrimiçi gerçekleştirilecek olan eğitimlerde, "Temel/Hazırlayıcı Eğitimler", "Rehberlik ve Formasyon Eğitimleri", "Kurumlar Arası İşbirliği İle Gerçekleştirilen Eğitimler" düzenleniyor.

Editör: Mehmet Çalışkan