Diyanet İşleri Başkanlığına bağlı hizmet içi eğitim ve ihtisas kurslarında 2020-2021 Eğitim-Öğretim Dönemi uzaktan eğitimle başladı.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Diyanet İşleri Başkanlığına bağlı hizmet içi eğitim ve ihtisas kurslarında 2020-2021 Eğitim-Öğretim Dönemi’nin başlaması dolayısıyla video konferans üzerinden bir toplantı gerçekleştirdi.

Yeni eğitim döneminin hayırlı olması temennisinde bulunan Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, tüm dünyada etkili olan yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgını sebebiyle eğitimlerin uzaktan sürdürüleceğini anımsatarak, her an yüz yüze eğitime geçebilecek şekilde çalışmaların yapılması ve gerekli tedbirlerin alınması talimatı verdi.

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Hilmi Karslı ise ihtisas kurslarının, İslami ilimlerin klasik ve modern birikimini mezceden, Diyanet İşleri Başkanlığının kalifiye elaman ihtiyacını karşılayan güzide eğitim kurumları olduğunu ifade etti.

Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Kadir Dinç, bu yıl eğitim sürecinin Covid-19 salgını gölgesinde kaldığını, salgın sebebiyle 2020-2021 yılında yabancı uyruklu misafir öğrencilere kurs düzenlenmeyeceğini ve bu yıl kursa yeni başlayacak personelin durumlarının salgının seyrine göre değerlendirileceğini kaydetti.

Video konferans yöntemiyle gerçekleştirilen toplantıya Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Hilmi Karslı, Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Kadir Dinç, Dini Yüksek İhtisas Merkezleri Daire Başkanı Dr. Abdurrahman Akkuş, Hizmet İçi Eğitim Daire Başkanı Osman Alpaslan, Program Geliştirme Daire Başkanı Mahmut Şahin ve dini yüksek ihtisas merkezi müdürleri katıldı.

Editör: Mehmet Çalışkan