Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından ataması gerçekleştirilen bin 500 sözleşmeli İmam Hatibin katılacağı mesleğe hazırlık eğitimi için hazırlıklar tamamlandı.

Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğünce yeni atanan imamlara yönelik “Mesleğe Hazırlık Eğitim Programı” hazırlandı. Büyük bir titizlikle hazırlanan programda, bir din görevlisinin meslek hayatı boyunca ihtiyaç duyacağı bilgiler ve pratiklere ağırlık verildi.

Kurslar Nerede Verilecek?

50 gün sürecek eğitim kapsamında diğer pek çok hizmet içi eğitimlerde olduğu gibi yine Kur’an-ı Kerim ve Tecvid Bilgisi kursun temelini oluşturacak. Etkili hutbe ve vaaz sunumu için hitabet konularının da planlandığı kurslar, Diyanet İşleri Başkanlığı’na bağlı Eğitim Merkezlerinde verilecek.

Buna Göre

Kur’an-ı Kerim Okumaya Giriş, Talim Üzere Yüzüne Okuma, Tecvit ve Talim Uygulamaları, Kur’an Meâli, Temel Dini Bilgiler, İmamlık ve Müezzinlik Formasyonu, Başkanlık Teşkilatı ve Mevzuatı gibi derslere yer verilecek.

Kurs Sonunda Sınav Var Mı?

50 gün süreyle devam edecek kursun sonunda katılımcıların heyecanla beklediği “sınav var mı?” sorusu en çok merak edilen konuların başında geliyor. Diyanet İşleri Başkanlığı bugüne kadar düzenlediği Mesleğe Hazırlık Kurslarının tamamında sınav yaptığı gibi bu kurs sonunda da sınav yapacak.

Kursa Katılanlara Sertifika Verilecek mi?

50 gün süreyle verilecek mesleğe hazırlık kursuna katılan ve başarılı olan personele Başkanlık tarafından belge verilecek.

Editör: Mehmet Çalışkan