Diyanet İşleri Başkanlığı Kayseri Dini Yüksek İhtisas Merkezi'nde "18. Dönem İhtisas Kursu Mezuniyet Töreni" düzenlendi.

İhtisas Merkezi Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen tören 18. dönem kursiyerlerinden Bayram Genç'in Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Sonrasında katılımcılara hitap eden Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Kadir Dinç, "Üç yıl boyunca burada bir emek verildi. Başta Müdürümüz ve eğitim görevlileri hocalarımız her biri ayrı ayrı, nakış nakış sizleri işledi. Sizler çok büyük bir payenin sahibi oldunuz, Allah mübarek eylesin. Bu kardeşlerimiz yaklaşık 4 bin saat Ulum-i İslam'ın eğitimini aldılar. Ülkemizin 81 vilayetinin 922 ilçesi ve 132 yurt dışı teşkilatı bizden sizden hizmet bekliyor. Yurdun her köşesine hizmet götüreceksiniz. Aldığınız eğitimi sizlerden hizmet bekleyenlere aktaracaksınız. Gerekirse fedakarlık yaparak, ortamlar oluşturarak müftülüklerimizle iş birliği yaparak hem kendi personelimizi yetiştirmek hem de çevreden kardeşlerimize yardımcı olmak hususunda kim ne yapabiliyorsa; kiminiz tefsir, kiminiz Arapça okutursunuz, bu şekilde ilmi faaliyetimizi devam ettirmeniz lazım. Aksi takdirde bunca eğitim üzerinize vebal olur." dedi.

Başkan Yardımcısı Dinç, "Diyanet Akademi'nin kurulmasıyla birlikte dini yüksek ihtisas eğitimi müstakil bir hüviyete dönüştü. Kanunda yerini aldı. Tamamen hukuki bir yapıya kavuşmuş ve hizmet içi eğitim olmaktan da çıkmış oldu." değerlendirmesinde bulundu.

Programın açış konuşmasını yapan Dini Yüksek İhtisas Merkezi Müdürü Dr. Abdulkadir Kabdan ise şu ifadelere yer verdi:

"Kayseri Dini Yüksek İhtisas Merkezimizden bu sene 36 kursiyerimiz mezun oldu. Bunlardan yirmisi yurt içinden katılan personelimiz olup, on altısı ise başta Kazakistan, Kırgızistan olmak üzere Afganistan, İnguşetya ve Rusya gibi gönül coğrafyamızdan ülkemize gelerek devletimizin ve Türkiye Diyanet Vakfının himayesinde ihtisas eğitimi aldı. Bu zor ve uzun süreli ihtisas eğitimlerini tamamlayan ve bu süreçte göstermiş oldukları üstün gayret ve başarılarından dolayı mezun olan kursiyerleri ve bu süreçte her türlü desteği, emeği veren değerli eğitim görevlisi hocalarına bu anlamlı günümüzde davetimize icabet ederek 18. dönem ihtisas mezuniyet programımıza teşriflerinizden dolayı  hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum."

18 dönem kursiyerleri adına söz alan Muhammed Said Karabayır da "Geçirdiğimiz süre içerisinde hocalarımızdan aldığımız birikim ve tecrübeler bizlere Din-i Mübin-i İslam'ı günümüz insanlarına anlatırken kullanılması gereken doğru bilgiyi ve hikmetli söz söyleme sanatının inceliklerini tahsil etme imkanı verdi. Hak ve hakikatin tevzii, peygamberi ahlakın temsili insanlarımızın sahih dini bilgi ile buluşturulması noktasındaki sorumluluğumuzun farkındayız, bu manada devletimize ve milletimize Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde hizmet etmek için heyecan duymaktayız." ifadelerini kullandı. 

Programda Kayseri İl Müftüsü Yusuf Akkuş da bir konuşma yaparak kursiyerleri tebrik etti.

Mezuniyet programına Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Çevre ve Şehircilik eski bakanı Mehmet Özhaseki, ilçe müftüleri, eğitim görevlileri ve kursiyerlerin aileleri katıldı.

Program kursiyerlere belge takdimiyle son buldu.

Editör: Mehmet Çalışkan