Edirne'de Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi İdris Bozkurt "Baba Okulu Projesi" kapsamında "İslam Hukukunda Babanın Hak ve Sorumlulukları" konulu seminer verdi.

Edirne İl Müftülüğünce,  Halk Eğitim Merkezinde düzenlenen seminer  öncesi, Özel Yürekler Mehteran takımındaki   gençlerin icra ettiği   mehter konserinden sonra  açılış konuşmasında İl Müftüsü Hasan Başoğlu, "Toplumun en küçük yapı taşı olan  ailenin, korunması ve güçlendirilmesi  demek, toplumun güçlenmesi demektir. Yani güçlü aile, güçlü toplum demektir. Bu sebeple Başkanlığımız ailenin güçlenmesi ve korunması için bir çok proje ve aile çalışmasını Merkez ve Taşra iş birliğinde yapmaktadır. Onlardan biri de 'Baba Okulu Projesi'dir. Biz Edirne İl Müftülüğü  olarak,  ebeveynlerden  İslamda ve kültrümüzde "Baba" nasıl olmalı ve babaya nasıl davranılmalı bunu farklı konu ve konuklarla sizlere anlatmaya çalışacağız. İlk konuğumuz Hocamız İdris Bozkurt kendisine bu vesileyle huzurunuzda  teşekkür ediyorum." dedi.

Edirne Baba Okulu 11

İl Müftüsü Hasan Başoğlu’nun açılış konuşmasının ardından Seminer vermek üzere kürsüye gelen İdris Bozkurt ise devletimizin bir çok alanda aile ile alakalı hizmetler yaptığını, başkanlığın da uzun yıllardır ilgili bakanlıklar ile bir çok  protokol imzaladığını belirtti.

Bozkurt, "Burada hepimiz bir aileyiz, ve aile içinde farklı rollerimiz bulunmakta, hepimizin farklı farklı  hak ve sorumlulukları var. Hak ve sorumluluklarımızın bilincinde olmamız için  eğitim önemlidir.. Hatta bazen sadece eğitim yetmez, bu konuda ciddi manada gayret göstermek de gerekir. İnsan önce vazifesini yerine getirmeli ki, bunun sonucunda hak elde edebilsin. İşte bizim hak dediğimiz şey, aslında ödev ve yükümlülüklerimizin adeta ödülüdür. Bizleri yoktan var eden Rabbimiz, bizlerin ne tür bir hayat süreceğini, ne tür hak ve yükümlülüklerimizin olduğunu bizlere bildirmiştir. Bu yüzden sorumluluk bilinci, haklarımızdan önce gelmektedir. O halde hak ve sorumluluğumuza önce Rabbimize karşı olan sorumluluklarımızdan başlamalıyız. Daha sonra ise aile sorumluluğumuz gelir." dedi.

Edirne Baba Okulu 33

Baba Okulu Seminerlerinin 12 Ocak 2024 tarihinde İzmir Katip Çelebi Rektörü Prof Dr. Saffet Köse'nin katılımıyla devam edeceği belirtildi.

Editör: Ömer Ceylan