Düzce İl Müftülüğü Konferans Salonunda gerçekleştirilen program, İstiklal Marşı ve Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

İl Müftüsü Hüseyin Can’ın selamlama konuşmalarının ardından kürsüye gelen Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Ramazan Muslu, geçmişten günümüze Peygamber Efendimize (s.a.s.) duyulan sevginin ifade edildiği bazı naatlardan örnekler sunarak konuşmasına başladı.

Prof. Dr. Ramazan Muslu konuşmasının devamında anne babalar ve eğitimcilerin gençliğe sahip çıkması gerektiğini belirtti.

Gençlerin örnek alacağı ashab-ı kiramın yaşantısından örneklerle konuşmasına devam eden Prof. Dr. Muslu, Müslüman gençliğin sorunlarına değindi, gençliği tehdit eden zararlı alışkanlıklardan uzak durulmasının önemine dikkat çekti.

Ayrıca gençlerin sorumlulukları konusunda, ibadet hayatında sağlam bir inanca sahip olma, helâl haram, iffet ve hayâ gibi konularda hassasiyet göstermelerinin önemine vurgu yaptı.

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Muslu, konuşmasının devamında:

“Toplum olarak gençlere karşı sorumluluk bilinciyle hareket edilmesi,

Gençlerin inanç ve medeniyet değerleriyle buluşturularak gençlere değer verilmesi,

Düşüncesi, hayat tarzı, kılık kıyafeti ne olursa olsun bu coğrafyanın bütün gençlerinin aynı şekilde sahiplenilmesi gerektiği,

Sürekli eleştiri ve olumsuzluklar üzerinden değil, rehberlik ekseninde bir iletişim tercih edilmesi,

Sadece nasihat değil, gençlerde görmek istenilen erdemlerin yaşayarak örnek/rol model olunması,

Nebevî bir metot ile yaklaşarak, onlarla dost olmanın, hayatı paylaşmanın, yetki ve sorumluluk ile onları geleceğe hazırlamanın ve en önemlisi onlara engin ufuklar açmanın gayreti içinde olunması,

Asil bir duruşa ve aksiyona sahip olmayı, genç olmanın alâmeti fârikası olarak kabul eden bir anlayışı yüreklerine yerleştirmenin, toplum olarak herkesin görevi olduğu” başlıklarına değindi.

Düzce İl Müftülüğünce Mevlid-i Nebi Haftası dolayısıyla düzenlenen program, öğleden önce erkek, öğleden sonra ise bayanlara olmak üzere iki oturumda gerçekleşti.

Programa, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Ramazan Muslu, Düzce Valisi Dr. Zülkif Dağlı, Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay, İl Müftüsü Hüseyin Can, kurum amirleri, din görevlileri ve vatandaşlar katıldı.

Öte yandan Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Ramazan Muslu ve Düzce Valisi Dr. Zülkif Dağlı’nın katılımlarıyla “Düzce Mus’ab Bin Umeyr 4-6 Yaş Kuran Kursu” ve “Karaca Camii Diyanet Gençlik Merkezi”nin açılışı gerçekleştirildi.

Editör: Mehmet Çalışkan