Düzce Müftülüğü bünyesinde hizmet veren, 4-6 yaş grubu çocukların yaş ve gelişim özelliklerine uygun olarak tasarlanan 4-6 yaş Kur’an kursları, 2109-2020 eğitim-öğretim dönemi için öğrencilerini bekliyor.

Diyanet Haber’e açıklamalarda bulunan Düzce İl Müftüsü Hüseyin Can, 4-6 yaş grubu eğitimine yönelik hizmet anlayışında, Düzce İl Müftülüğünün örnek gösterildiğini kaydetti.

Müftü Can, “çocukların ve gençlerin eğitimini çok önemsediklerin” ifade ederek şunları söyledi:

“Düzce Müftülüğümüz bünyesinde okul öncesi eğitim veren 4-6 yaş grubu Kur’an kurslarına kayıtlarımız başladı. Bu vesileyle 2019-2020 eğitim-öğretim yılının şimdiden hayırlara vesile olmasını Yüce Rabbimizden diliyorum.

Bu yıl 4-6 yaş grubu Kur’an kurslarına bir yenisini daha ekledik. Düzce Valiliği, Düzce İl Müftülüğü, Türkiye Diyanet Vakfı Düzce Şubesi ve hayırsever vatandaşlarımız Ertan-Nihat Yılmaz iş birliğinde yapımı tamamlanan 4-6 yaş grubu Kur’an kursumuz hizmete açıldı. Düzce’mize hayırlı olsun.

Kurslarımızda çocuklarımız için sınıf ortamı, oyun odası, masa-sandalye, ilgi köşeleri, havalandırma, zemin, lavabolar gibi mekâna dair şartların her biri titizlikle hazırlandı. Bunun yanında bu kurslarımızda alanında uzman öğreticilerimiz görev yapmakta.

4-6 yaş Kur’an kurslarında yüzlerce çocuğumuz Yüce Kitabımız Kur’an-ı Kerim ile tanışıyor; Yüce Kitabımız’ı okumayı öğreniyor.  ‘Değerler Eğitimi’ adı altında dini bilgiler öğreniyor; saygı, sevgi, merhamet, paylaşma ve yardımseverlik gibi güzel alışkanlıklar kazanıyor.

Miniklerimiz hem eğleniyor, hem öğreniyor

Kurslarımızda miniklerimiz hem eğleniyor, hem öğreniyor. Dersler yalnız öğretim odaklı olarak değil; yaş grubu dikkate alınarak gelişim süreçlerine uygun, ‘Okul Öncesi Okul’ formatında oyun faaliyeti, el işi boyama faaliyeti, doğa çalışmaları, çocukların çok sevdiği beslenme etkinlikleri gibi yöntemlerle işleniyor. Amaç, sevdirerek öğretmek.”

Neden 4-6 yaş?

Konuşmasına, çocuk yaşta eğitimin önemine değinerek devam eden Müftü Hüseyin Can, “4-6 yaş arası dönem; bir çocuğun bakım becerisi, sosyal ve duygusal gelişimi, fiziksel ve bedensel gelişimi açısından çok önemli bir dönemidir.

Bu yaş grubu oldukça meraklıdır, öğrenme isteği güçlüdür. Kendine güven duyar, sebep-sonuç ilişkisi kurar. Toplum içinde kendisinden beklenen davranışları gösterir. Başkalarının duygularını anlar. Kurallı oyunların kurallarına uyar. ‘Ağaç yaş iken eğilir.’ Atasözü, kalıcı ve hızlı öğrenme yaşının çocukluk döneminde olduğuna işaret eder.

Geleceğe yön verecek çocuklarımızı yetiştirmeye biz hazırız

İşte bu ve daha birçok sebepten dolayı 4-6 yaş. Gittikçe dünyevileşen, değerlerinden, yaratılış gayesinden uzaklaşan toplumu, daha küçük yaşta eğitmek gayesiyle 4-6 yaş.

Geleceğinin teminatı, bugünün çocukları ve gençleridir. Bu doğrultuda, geleceğe yön verecek çocuklarımızı yetiştirmeye biz hazırız. Aileleri de bekliyoruz.”

Editör: Mehmet Çalışkan