Melbourne Diyanet organizasyonuyla hacca gitmek isteyen hacı adayları için uğurlama program düzenlendi.

Melbourne Broadmeadows Camii'nde Melbourne Din Hizmetleri Ataşesi Prof. Dr. Harun Işık'ın ev sahipliğinde düzenlenen programa, Melbourne Başkonsolosu Doğan Ferhat Işık, Sydney Eğitim Ataşesi Doç. Dr. Cem Gençoğlu, hacı adayları ve yakınları katıldı.

Victoria eyaletindeki DİB bünyesinde görev yapan 8 din görevlisinin de katıldığı programda Kur'an Kerim okundu, ilahiler söylendi ve toplu dua yapıldı. 

Melbourne Türk Radyosuna açıklamada bulunan Prof. Dr. Işık,  bu yıl ilk kez hacı adaylarının otobüsle havalimanına oradan da yine ilk defa Türk Havayollarına ait uçakla hac yolculuğuna çıkacaklarını söyledi. 

Işık, "Rabbim hacımızı mebrur eylesin, Sa’yimizi meşkur eylesin, amellerimizi makbul eylesin günahlarımızı af ve mağfiret eylesin sizlerin de selamlarını o güzel beldelere ulaştıracağız Rabbim salimen gidip ganimen dönmeyi ve sevdiklerimize de kavuşmayı nasip eylesin inşallah." ifadelerini kullandı. 

İlk kez hacca gideceği için çok heyecanlı olduğunu söyleyen Tülay Mimi, "Allah izin verirse yakında kutsal topraklara ulaşacağımız için çok mutluyum. Allah bütün hacılarımızın haccını şimdiden kabul etsin." şeklinde konuştu.  

Hacı uğurlama programı sonrasında kılınan akşam namazının ardından hacı adayları, dua ve tekbirler eşliğinde kutsal topraklara gitmek üzere Broadmeadows Camii'nden havalimanına otobüsle uğurlandı.