Sırbistan’da Mevlid-i Nebi Haftası etkinlikleri kapsamında T.C. Belgrad Büyükelçiliği Din Hizmetleri Müşavirliği ile Sırbistan İslâm Birliği iş birliğinde Sancak Bölgesi’nde bulunan Yenipazar, Syenitsa ve Priyepolye şehirlerinde “Mevlid-i Şerif” programları ve “Hz. Peygamber ve Gençlik” konulu konferanslar düzenlendi.

Mevlid programları Yenipazar Hacı Hürrem Camii, Syenitsa Nûr Camii, Priyepolye Sultangazi Camii ile Luke Mahallesi Camii’nde icra edildi.

Kur’an tilavetiyle başlayıp mevlidle devam eden programlarda Sırbistan İslam Birliği Reisu’l-Ulemâsı Sead Nasufoviç ve Muhammed Demirović “Hz. Peygamber ve Gençlik” konusunda bilgi verdi.

Programların sonunda katılımcılara Diyanet İşleri Başkanlığınca hazırlanan Boşnakça Kur’an-ı Kerim Meali ve Öğreniyorum serisi hediye edildi.

Mevlid-i Nebi etkinlikleri, T.C. Belgrad Büyükelçiliği Din Hizmetleri Müşavirliğinin, Sırbistan İslam Birliği iş birliği ile Belgrad’da düzenlediği “Hz. Peygamber (s.a.s.) ve Gençlik’’ konulu panelle tamamlandı.

Moderatörlüğünü Belgrad Müftüsü Mustafa Yusufspahiç’in yaptığı panelde Sırbistan İslam Birliği Reisu’l-Ulemâsı Sead Nasufoviç, Sırbistan Müftüsü Abdullah Numan ve Vaiz Muhammed Demiroviç konuşmacı olarak yer aldı. 

Hz. Peygamberin (s.a.s.) gençlere her alanda rol model olduğuna değinen panelistler, onun dünya barışına katkıda bulunan ahlak ve erdemine dünyanın her zamankinden daha çok ihtiyaç duyduğuna dikkati çektiler. 

T.C. Belgrad Büyükelçiliği Din Hizmetleri Müşaviri Dr. Fatih Yücel, “Diyanet İşleri Başkanlığı ve Gençlere Sunduğu Eğitim Fırsatları” konulu sunumunda, Türkiye’deki uluslararası imam hatip, ilahiyat ve dini yüksek ihtisas eğitimine değinerek bu eğitimin bölge gençleri için büyük bir fırsat olduğunun altını çizdi. 

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfının bölgede yaptığı faaliyetlerin de tanıtıldığı panelin sonunda katılımcıların soruları cevaplandı.

Panele katılan gençlere Diyanet İşleri Başkanlığı yayınlarından Boşnakça Kur’an-ı Kerim Meali ve “Peygamberimi Öğreniyorum” serisi hediye edildi.

Editör: Mehmet Çalışkan