Filistin Sağlık Bakanlığınca yapılan yazılı açıklamada, işgalciler tarafından açılan ateş sonucu başından ağır yara alan Gays Refik'in (16) şehit olduğu kaydedildi.

Filistin Kızılay Örgütü ise işgalciler ile Filistinliler arasında Nablus'ta çıkan olaylarda 100 kişinin yaralandığını açıkladı. Olaylarda 2 kişinin gerçek mermiyle, 19 kişinin ise plastik mermiyle yaralandığını duyuran Filistin Kızılay Örgütü, diğer kişilerin ise işgalciler tarafından atılan göz yaşartıcı gazdan etkilendiğini bildirdi.

Görgü tanıklarının verdiği bilgiye göre, gayrimeşru Yahudi yerleşimcilerin Yusuf Türbesi'ne güvenli girişini sağlamak amacıyla Nablus kentine baskın düzenleyen işgalciler ile buna engel olmak isteyen Filistinliler arasında olaylar çıktı.

- "Yusuf Türbesi"

Nablus'un doğusundaki "Yusuf Türbesi"ni, kutsal bir mekan olarak kabul eden Yahudiler, Yusuf Peygamberin kemiklerinin Mısır'dan getirilip burada defnedildiğine inanıyor.

Filistinli tarihi eser uzmanları ise birkaç yüzyıllık geçmişi olan türbenin Hazreti Yusuf'a değil, Yusuf Duveykat isimli Müslüman bir alime ait olduğunu iddia ediyor.

İşgalcilerin Batı Şeria'da düzenlediği baskınların ardından bölgedeki şiddet olayları artmış, bu süreçte en az 20 Filistinli şehit olmuştu.

Editör: Mehmet Çalışkan