12 Temmuz 2018 Perşembe günü T.C. Sofya Büyükelçilik binasında 15 Temmuz gecesinde yaşanan darbe teşebbüsünün vahşetini gösteren fotoğraf sergisi açıldı. Aynı gün içerisinde Sofya Büyükelçisi Dr. Hasan Ulusoy tarafından basın toplantısı düzenlendi ve medya mensupları aracılığıyla günün anlam ve ehemmiyeti, FETÖ’nün din kisvesi altında ülkemize ve dünyamıza yaşattığı tehlike hakkında Bulgaristan toplumu bilgilendirildi.

13 Temmuz 2018 Cuma günü Bulgaristan Cumhuriyeti Müslümanlar Diyaneti Başmüftülüğünce Sofya Banyabaşı Camii, Filibe Muradiye Camii, Kırcaali Merkez Camii başta olmak üzere Bulgaristan’daki pek çok camide Cuma namazı öncesi mevlit programları düzenlenerek dualar edildi ve İslam dininde şehitliğin önemi hakkında hutbeler okundu. Başmüftü Dr. Mustafa HACİ tarafından Sofya Banyabaşı Camii’nde 3 dilde “… 15 Temmuz darbe girişiminin sadece Türkiye’deki kardeşlerimize karşı olmayıp tüm dünya

Müslümanlarına karşı işlendiğini…” ifade eden veciz bir hutbe okundu. Cuma namazını müteakip de Büyükelçilik tarafından tüm şehitlerimize, özellikle 15 Temmuz 2016’daki hain darbe girişiminde hayatını kaybeden şehitlerimizin ruhları için yaklaşık 900 kişiye helva dağıtıldı.

15 Temmuz 2018 Pazar günü Büyükelçilik konutunda toplum önderleri ve soydaşlarımızla bir araya gelerek Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma programı tertip edildi.


 

Editör: Mehmet Çalışkan