Isparta Müftülüğü tarafından "Mevlid-i Nebi ile Camiler ve Din Görevlileri Haftası" etkinlikleri kapsamında "Hz. Peygamber, İman ve İstikamet" temalı konferans düzenlendi.

ısparta-mevlidi-nebi-33

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programın açılışında İl Müftüsü Bayram Şahin, katılımcılara teşekkür ettikten sonra yıl sonunda emekli olacağını belirterek Ispartalılarla vedalaştı.

ısparta-mevlidi-nebi-44

Diyanet İşleri Başkanlığı Din Hizmetleri Genel Müdürü Dr. Şaban Kondi ise konferansında "İslam hayatın bütününe hitap eder. İnsanlarda bir farkındalık oluşturması için Diyanet İşleri Başkanlığı 2023 yılı Mevlid-i Nebi ile Camiler ve Din Görevlileri Haftası temasını ‘Peygamberimiz, İman ve İstikamet’ olarak belirledi. Biz Peygamberimizi (sas)  Kur'an'ın dilinden tanıyalım. Biz imanı Allah nasıl tarif ettiyse, Peygamberimiz nasıl öğrettiyse öyle bir imanı öğrenelim. Biz hayatımızı Peygamberimizin çizdiği istikamet üzere belirliyelim diye seçtik." ifadelerini kullandı.

ısparta-mevlidi-nebi-55

Genel Müdür Kondi, "Hayata güzel bakın, umutsuz olmayın. Dünyada hiçbir günah Allah'ın rahmetinden daha büyük değildir, Peygamberimizin sünnetinden, onun hayatını öğrenmekten kendinizi ve çocuklarınızı mahrum etmeyin. İyi arkadaş bulamayabiliriz, ama biz iyi arkadaş olabiliriz. Yalan söylemeyen insan bulamayabiliriz, ama biz yalan söylemeyebiliriz. Herkese iyilik yaptıramayabiliriz, ama biz her daim iyilik yapabiliriz. Herkesin her zaman yapabileceği güzel bir iyilik vardır. Hiçbir şey mi yapamıyorsunuz? Oturun müminlere dua edin." diye konuştu.

ısparta-mevlidi-nebi-11

Program, emekli olan din görevlilerine teşekkür belgesi verilmesiyle sona erdi.

Editör: Ömer Ceylan