Kahramanmaraş merkezli 11 ili etkileyen depremler sonrası Kayseri’ye gelen çok sayıda depremzede aile, Kayseri il ve ilçe müftülüklerine bağlı Kur’an kurslarında misafir ediliyor.

İl Müftülüğü tarafından depremzedelerin misafir edildiği Hisarcık Kur’an Kursu’nu ziyaret eden Diyanet İşleri Başkanlığı Din Hizmetleri Genel Müdürü Dr. Kondi, İl Müftüsü Yusuf Akkuş ve Zekat Hizmetleri Daire Başkanı Turgut Erhan, depremzede ailelerle bir araya geldi.

kondi-kayseri-11

Din Hizmetleri Genel Müdürü Dr. Kondi, burada yaptığı açıklamada "Diyanet İşleri  Başkanımız ve Başkan yardımcılarımızın özellikle selam ve hürmetlerini sizlere arz ediyorum. Depremin yaralarını sarmayı inşallah birlikte başarıcağız. Allah nasip ederse Diyanet İşleri Başkanlığı olarak Kur’an kurslarımız, eğitim merkezlerimiz, görevlilerimizin evleri, vatandaşlığımızın evleri, en önemlisi de gönüllerimiz sizlere açık. Sizlerin rahatlığı ve mutluluğu bizlerin gönül rahatlığı ve mutluluğudur. Sizlerin acı ve sıkıntıları bizlerin de acı ve sıkıntısıdır. İmkanlar ölçüsünde bütün depremzede kardeşlerimizin her birinin rahat edecekleri, huzurlu olacakları, rahatlıkla oturabilecekleri güzel mekanlar ve imkanlar sunuluyor, sunulmaya devam edecektir. Bununla birlikte; elimizden geldiği kadarıyla maddi ve manevi sıkıntıların üstesinden hep birlikte geleceğiz inşallah. Ben deprem esnasında hayatını kaybedenlere Rabbimden Rahmet, yaralılarımıza acil şifalar, hayatta olanlara sağlık ve afiyetler diyorum. Allah-u Teala vatanımıza, milletimize ve insanlığa bir daha böyle acılar göstermesin. Vatanımızı ve milletimizi böyle afetlerden, böyle güç yetiremeyeceğimiz felaketlerden muhafaza eylesin. Bu imkanları hazırlayan değerli hocalarımıza, başta il müftümüz olmak üzere ilçe müftümüze, Kur’an kursu hocalarımıza ve Türkiye Diyanet Vakfımızın gönüllülerine canı gönülden teşekkür ediyorum." ifadelerini kaydetti.

İl ve ilçe müftülükleri tarafından Kur’an kurslarında misafir edilen depremzedeler hakkında bilgi veren İl Müftüsü Yusuf Akkuş, "İl Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Kayseri Şubesi olarak ilimize gelen depremzedelerin tüm maddi ve manevi ihtiyaçları karşılanırken aynı zamanda Kur’an kurslarımızda kalan depremzede kardeşlerimize moral vermek amacıyla çeşitli etkinlikler düzenliyoruz. Bizler il ve ilçe müftülükleri olarak her zaman onların yanındayız. Rabbim bir daha böyle deprem afetleri yaşatmasın." dedi.

kondi-kayseri-33

Hisarcık Kur’an Kursu ziyareti sonrası Din Hizmetleri Genel Müdürü Dr. Şaban Kondi ve Zekat Hizmetleri Daire Başkanı Turgut Erhan deprem bölgesine hareket etti.

Editör: Ömer Ceylan