Kırklareli İl Müftülüğü tarafından "Mevlid-i Nebi ile Camiler ve Din Görevlileri Haftası" etkinlikleri kapsamında "Peygamberimiz, Cami ve İrşat" konulu konferans düzenlendi.

Kırklareli Üniversitesi Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen konferansa, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı İşliyen konuşmacı olarak katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan konferansta konuşan Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Dr. Burhan İşliyen, "Hayatın merkezinde cami olmalıdır. Neden böyle biliyor musunuz? Çünkü insan, dünyaya Allah'a kulluk ve ibadet için gelmiştir. Eğer ibadet yoksa iman yoksa hayatın bir anlamı yoktur. İyiliklerimizin ve çabalarımızın Allah katında değer kazanmasının yolu imandır. Onun için Peygamber Efendimiz (sas) hayatın merkezine camiyi koyuyor. Caminin duvarı şöyle olsun, süsü böyle olsun, mimarisi şu kadar muhteşem olsun buna bakmıyor. Oradan insanlara yayılan mesajlara bakıyor." dedi.

Dr. İşliyen, "Gençler, imansızlık batağına düşüp de ya uyuşturucu batağına düşüp kaybolurlarsa. Başına oturdukları o ekranın bir düğmesine bir tuşuna basarak daldıkları dünya ile çirkefin içerisine, batağın içerisine düşüp kurtulamadan ölürlerse ne olacak bunların hali. Hacer annemizin duasından daha çok dualara ihtiyacımız var bizim. Efendimizin buyurduğu gibi beni vesile kılıp da çocuğu ateşten kurtaran, Allah şükürler olsun diyecek çocuklarımız var bizim." diye konuştu.

Konferansa, Kırklareli Valisi Birol Ekici, din görevlileri ve vatandaşlar katıldı. 

Editör: Mehmet Çalışkan