Pendik İlçe Müftülüğü tarafından Serpmeevler Nene Hatun Kur’an Kursu’nda hafızlık eğitimini tamamlayan 30 öğrenci için “Hafızlık İcazet Merasimi” gerçekleştirildi.

Pendik Yunus Emre Kültür Merkezi’nde düzenlenen merasime, Diyanet İşleri Başkanlığı Başkanlık Müşaviri Doç. Dr. Fatih Kurt konuşmacı olarak katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programın açışında konuşan Pendik İlçe Müftüsü Musa Bilgiç, hafızlıklarını tamamlayan öğrencileri tebrik ederek, “Hafızlık çok önemli bir müessesedir. Bunun için hafızlarımız, Allah’ın kelamı olan Kur’an-ı Kerim’i ezberliyor ve onu en iyi şekilde öğrenmek için gayret sarf ediyorlar.” dedi.

Bilgiç-Hafızlık-çok-önemli-bir-müessesedir01

İslama Hizmet ve Eğitim Vakfı (İSHEV) Mütevelli Heyeti Başkanı Emekli Müftü Cihan Kurt’a da teşekkür eden Müftü Bilgiç, “Hafızlarımızı, ailelerini, hocalarını tebrik ediyor kursumuza destek olan herkese teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Pendik Kaymakamı Mehmet Yıldız ise, “Hafızlarımızı ve ailelerini tebrik ediyorum. Programın hayırlara vesile olmasını diliyorum.” diye konuştu.

Bilgiç-Hafızlık-çok-önemli-bir-müessesedir04

Ardından konuşan Başkanlık Müşaviri Doç. Dr. Fatih Kurt, hafızlığın büyük bir nimet olduğunu belirterek, “Milletimiz, Kur’an’a sevdalıdır. Milletimiz, Kur’an ile bağını hiçbir zaman koparmadı. Bizim de Kur’an’a sarılmamız, emir ve yasaklarını yerine getirmemiz gerekiyor. Hafızlarımızın yetişmesinde emeği olan herkese teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

Bilgiç-Hafızlık-çok-önemli-bir-müessesedir03

Programın ardından Müftü Bilgiç, Başkanlık Müşaviri Doç. Kurt’a hediye takdiminde bulundu.

Programa Pendik Belediye Başkan Yardımcısı Hakan Öğütçü, İl Müftü yardımcıları, siyasiler, ilçe müftüleri, Kur’an kursu öğreticileri, öğrenciler, veliler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Editör: Ömer Ceylan