Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Cumhuriyetin ilan edilişinin yüzüncü yılı münasebetiyle hazırlanan "Vatan, Millet Sevdasıyla Nice Yüzyıllara" konulu cuma hutbesi yurt genelindeki 96 bin camide okundu.

Filistin'deki işgalin anımsatıldığı hutbede "Ne acıdır ki, yüz yıl önce Milli Mücadelemizde millet olarak topyekûn bertaraf ettiğimiz acıların benzerini, yıllardır Filistinli kardeşlerimiz de yaşamaktadır. İnsanlık, bombalanan binaların enkazında yitirilen canları seyrederken aslında kendi vicdanını yitirmektedir. Bu şartlar altında milletimize ve tüm Müslümanlara düşen sorumluluklar, her zamankinden daha fazladır." denildi.

Türkiye'nin her zaman zalimin karşısında yer aldığı vurgulanan hutbede "Asırlardır mazlumun yanında, zalimin karşısında durduğumuz gibi bundan sonra da durmaya devam edelim. 'Zalimlere asla meyletmeyin.' ayeti mucibince söz ve davranışlarımızla; yiyip içtiklerimizle, giyip kullandıklarımızla zalime destek olmayalım, zulme rıza göstermeyelim." ifadeleriyle de boykot çağrısı yapıldı.

Öte yandan Cuma namazı sonrası yurt genelinde Filistin için yardım toplandı.

Editör: Ömer Ceylan