Diyanet İşleri Başkanlığı ile Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) iş birliğinde zekat konusunda vatandaşları bilgilendirmek ve zekat bilincinin daha geniş kitlelere ulaşmasını sağlamak amacıyla "2024 Yılı Zekat İyilik Buluşmaları" düzenliyor.

Bu kapsamda Diyarbakır İl Müftülüğü ev sahipliğinde "2024 Yılı Zekat İyilik Buluşmaları" gerçekleştirildi.

Selahaddin Eyyubi Konferans Salonu'nda gerçekleşen buluşmaya Diyanet İşleri Başkanlığı Döner Sermaye Daire Başkanı Ahmet Bulut konuşmacı olarak katıldı.

Diyarbakır Zekat Buluşması 11

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programın açılışında konuşan İl Müftüsü Celal Büyük, "Nasıl ki insanımızın namazına rehberlik ediyorsak, orucuna rehberlik ediyorsak diğer ibadetlerine nasıl rehberlik ediyorsak aynı şekilde İslam’ın beş temel esasından birisi olan zekatına ve zekat ibadetine de rehberlik etmemiz gerekir. Bu bizim bir vazifemizdir, görevimizdir ve sorumluluğumuzdur." dedi.

Sinevizyon gösteriminin ardından sahneye gelen Diyanet İşleri Başkanlığı Döner Sermaye Daire Başkanı Ahmet Bulut ise "2024 Yılı Zekat ve İyilik Buluşmaları" konulu bir konferans verdi.

Diyarbakır Zekat Buluşması 22

Daire Başkan Bulut, "Her birimiz büyük bir yükün altındayız, rabbim bizlere ta Bezmi Eleste yüklemiş olduğu büyük bir sorumluluğu, biz de dünya da yaşarken ve Allah’ın bize takdir ettiği bu ömrü ifa ederken her birimiz bu sorumluluğu yerine getirmeye çalışıyoruz. O alemde vermiş olduğumuz sözü bugün biz fiillerimizle, eylemlerimizle, hareketlerimizle ve tavırlarımızla Ya rabbi o gün vermiş olduğumuz sözü bugün yerine getiriyoruz." ifadelerini kullandı.

Diyarbakır Zekat Buluşması 44

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı işbirliği ile yeryüzünün ihtiyaç duyulan her yerine hizmet götürdüğünü ifade eden Daire Başkanı Bulut, "Dil,  ırk, mezhep, meşrep farkı gözetmeksizin insanlara yardım elini uzatmakta, ayni yardımlardan nakdi desteklere, eğitimden sosyal hizmetlere ve gönüllerin ihyasına kadar birçok alanda iyilik çalışmaları yapmakta, Müslüman azınlıkların, işgallere, savaşlara ve afetlere maruz kalanların, yetimlerin, yoksulların, çaresizlerin ve kimsesizlerin yardımına koşmaktayız." diye konuştu.

Editör: Ömer Ceylan