Diyarbakır il ve ilçe müftülüklerine bağlı yatılı Kur’an kurslarında hafızlık eğitimlerini tamamlayarak mezun olan 300 erkek ve 200 kız olmak üzere toplam 500 öğrenci için "Hafızlık İcazet Merasimi" düzenlendi.

İl Müftülüğünce Selahaddin Eyyubi Camii'inde düzenlenen merasim, Reis-ul Kurra Vekili Diyanet Akademisi Diyarbakır Dini Yüksek İhtisas Merkezi Müdürü Fatih Çatmakaş’ın Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.



Açılışta konuşan İl Müftüsü Lütfü İmamoğlu, Kur’an kursu öğreticilerine, öğrencilerin ailelerine ve yetişmelerinde emeği geçenlere teşekkür etti.

"Hafızlık hak ve halk katında bir değerdir"

İl Müftüsü İmamoğlu, "Müslümanlar Kur'an'ın öğrenilmesini, öğretilmesini ezberlenmesine ve anlaşılmasına büyük önem vermiş bu sebeple hafızlık İslam’ın İlk yıllarından itibaren kesintiye uğramadan günümüze kadar devam etmiştir. Kur'an'ın nesillerden nesillere aktarılmasında büyük emeği olan hafızlar  bu anlamda Kur'an hamisidirler. Bu yüzden hafızlar yaşayan yürüyen ve konuşan kuran olarak nitelendirilmişlerdir. Bir sevdadır hafızlık, büyük bir sabır, sevgi ve fedakarlık ister. Hafızlık hak ve halk katında bir değerdir."

Merasimde hafızların sevincine ortak olan Diyarbakır Valisi Ali İhsan Su ise "Peygamber Efendimiz, 'Sizin en hayırlınız kuranı kerimi öğrenen ve öğretendir' buyurmuştur. Bu kardeşlerimiz Kur'an-ı Kerimi öğrenmiş, öğrenmekle kalmayıp tamamını ezberlemişlerdir. İnşallah  hayatları boyuncada isteyenlere de öğreteceklerdir. Böylelikle Peygamber Efendimizin de ifade ettiği gibi en hayırlı kişi olmak en hayırlı işi yapmak yolundada adım adım  ilerleyeceklerdir kardeşlerimiz." diye konuştu.

Sonrasında kürsüye gelen Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Hilmi Karslı da "Sevgili hafızlar, Kur’an'a bağlandıkça unutmayın Allah Teala sizleri yüceltecektir. Hem bu dünyada yüceltecektir hem de Allah’ın izniyle ahirette yüceltecektir. Kıymetli hafızlar bundan sonraki ilim yolculuğunuz arapça, dini ilimler, ilahiyat fakültesi ve ileriye dönük olmalıdır. Hafızlarımızı tebrik ediyor anne ve babalarına teşekkür ediyorum. Zor bir süreçten sonra bu noktaya geldiler ve bu hafızlarımızı yetiştiren hocalarımıza da teşekkür ediyorum." ifadelerini kaydetti.

Konuşmaların ardından Resi-ul Kurra Vekili Fatih Çatmakaş’ın yaptığı duanın ardından protokol tarafından öğrencilere belge ve hediyeleri takdim edildi.

Merasime, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Hilmi Karslı, Diyarbakır Valisi Ali İhsan Su, üst düzey bürokratlar, bölge müftüleri, kanaat önderleri, din görevlileri ile vatandaşlar katıldı.

Editör: Ömer Ceylan