Müslüman olmak istediğini belirterek Kars İl Müftülüğüne başvuran Kırgızistan vatandaşı Nasledova Tatıana Kars Müftülüğünde düzenlenen törende Kelime-i Şehadet getirerek Müslüman oldu.

Tatıana için Kars Müftülüğünde "İhtida Merasimi" düzenlendi.

İl Müftüsü Yusuf Eviş öncülüğünde gerçekleştirilen merasimde Kelime-i Şehadet getiren Tatıana, Müslüman oldu.

Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan törende İl Müftüsü Eviş, Tatıana'ya İslam dininin temel esasları ile ilgili bilgiler verdi.

Merasim Tatıana’nın Kelime-i Şehadet getirmesinin ardından yapılan dua ile tamamlandı.

Merasimde konuşan İl Müftüsü Yusuf Eviş “Allah katında tek din İslam’dır. Araştırmaları sonucunda Müslüman olan Meryem kardeşimizi tebrik ediyorum. Kardeşimizin güzel dinimizi daha çok seveceğinden eminim. Rabbim yeni hayatında rızasına uygun bir hayat sürdürmeyi nasip etsin.” ifadelerini kaydetti.

Müslüman olduktan sonra Meryem ismini alan Müslüman olmak için İslamiyet’i çok araştırdığını ifade eden Tatıana ise; “Allah’ın bir olduğuna inanıyordum. Müslüman olunca kendimi daha huzurlu ve mutlu hissediyorum.” dedi.
Müslüman olduktan sonra Meryem ismini alan Tatiana’yı tebrik eden Müftü Eviş, "İhtida Belgesi" ile birlikte Diyanet İşleri Başkanlığı yayınlarından İngilizce Kur’an-ı Kerim Meali ve çeşitli kitaplar takdim etti.

Editör: Mehmet Çalışkan