Diyarbakır Bağlar İlçe Müftülüğüne bağlı Çelebi Eser Bölge Yatılı Kur'an Kursu'nda hizmetli olarak görev yapan Recep Çinar hafız oldu.

Çinar, Bağlar İlçe Müftülüğüne bağlı Çelebi Eser Bölge Yatılı Kur'an Kursu'nda hizmetli olarak görev yaparken bir yandan da hafızlığını tamamladı.

Daha önce din görevlisi olan Çinar, hafız olmak için Bağlar ilçesine bağlı Çelebi Eser Bölge yatılı Kur'an Kursu'na kendi isteği ile hizmetli olarak tayin oldu.

Hizmetli görevini yürütüeken aynı zamanda hafızlık eğitimine de başlayan Çinar, 18 ayda hafızlığını tamamladı.

Recep Çinar, hafızlık sürecini şu sözlerle dile getirdi:

"Daha önce imam hatip olan kadromu, hafız olmak için Kur'an kursuna hizmetli olarak almaya karar verdim. Böylece görevimin yanında hafızlık yapmayı düşündüm. Bir yandan görevimi aksatmamaya çalışıyor diğer yandan da Kur'an-ı Kerim'i ezberlemeye çalışıyordum."

"Hafızlık belgesi alan arkadaşlarıma çok özeniyordum." ifadesini kullanan Çinar, "Hafızlık Tespit Sınavı'na girerek belge almayı hak eden arkadaşlarımın sertifikalarının ön yüzünde Peygamber Efendimizin; 'Hafız olup Kur’an-ı okuyan kişi, şerefli meleklerle beraberdir.' buyurdukları hadis-i şeriften çok etkileniyordum ve kendi kendime; 'Yüce Allah’ın bana hafız olmayı nasip etmesi için çaba sarf edeceğim.' diyordum.” dedi.

Ailesinin büyük emekleri olduğunu belirten Çinar, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Mesaim saat 17.00’de bitiyorken ben gece 10’a kadar eve gitmiyor ders çalışıyordum. Bana emekleri olan Kur'an Kursu Öğreticisi Süleyman Almaz hocama, Bağlar İlçe Müftümüz Hasan Yardak hocamıza ve aileme teşekkür ediyor, Allah razı olsun diyorum. Binlerce şükürler olsun ki Allah bana hafız olmayı nasip etti."

Editör: Mehmet Çalışkan