Din Hizmetleri Genel Müdürlüğünce cami hizmetlerinin geliştirilmesi, değerlendirilmesi, üniversite camilerinde görev yapan din görevlilerinin bilgi ve tecrübe paylaşımında bulunması amacıyla Denizli Dini Yüksek İhtisas Merkezinde gerçekleştirilen seminere ülke genelinden yaklaşık 114 üniversitenin yerleşkeleri içerisindeki camilerde görev yapan din görevlileri katıldı.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’ın çevrim içi olarak din görevlilerine hitap etmesiyle başlayan seminerde, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Dr. Burhan İşliyen, Din Hizmetleri Genel Müdürü Dr. Şaban Kondi, Cami Hizmetleri Daire Başkanı Cemalettin Gezgiç, Denizli İl Müftüsü Mehmet Aşık ve Denizli Dini Yüksek İhtisas Merkezi Müdürü Dr. Mustafa Acar da hazır bulundu.

Üniversite camilerinde görev yapan din görevlilerinin eğitim düzeyi yüksek akademisyenlere ve geleceğimiz olan gençlere hitap ettiğini hatırlatarak konuşmasına başlayan Başkan Erbaş, üniversite camilerinin din hizmetleri açısından son derece büyük bir imkan ve nimet olduğunun altını çizdi.

Başkan Erbaş, üniversite kampüslerinde camilerin varlığına geçmişte büyük bir özlem duyulduğunu ifade ederek bugün on binlerce gencin olduğu bu mekanlarda din hizmeti sunabilmenin şükrü gerektiren bir nimet olduğunu dile getirdi.

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, gençliğin bir milletin geleceği olduğunu ifade ederek gençleri medeniyet değerlerimizle buluşturmanın, onlara dini ve manevi değerlerimizi aktarmanın gayreti içerisinde olmak gerektiğini söyledi.

Din görevlilerinin gençlere hitap edebilmek için bilgi, birikim ve iletişim becerilerini geliştirmelerinin önemine vurgu yapan Prof. Dr.  Erbaş, gençlerin gönül dünyalarına seslenebilmek ve onları hakikate davet edebilmek için onlara değer vermek, onlarla buluşmak ve konuşmak için heyecan duymak gerektiğini dile getirdi.

Din görevlilerinin yalnızca görev yaptıkları caminin değil, aynı zamanda o mahallenin ve şehrin de imamı olduğunun altını çizen Başkan Erbaş, irşat ve tebliğin temsil ile başladığını, dolayısıyla Hz. Peygamber (sas)’in varisi olan din görevlilerinin bu makama yakışır bir duruş ve temsil ortaya koymaları gerektiğini hatırlattı.

Başkan Erbaş, sözlerini din görevlilerinin gönül verdikleri bu vazifede muvaffak olmaları duası ile tamamladı.

seminer-22

Dört gün boyunca devam edecek seminerde Din Hizmetlerinde Genel İlkeler Dil ve Üslup, Din İstismarı Bağlamında Farklı Din Anlayışları, Müslümanın Şahsiyeti ve Hizmet Anlayışı, İnançsızlık Akımları, İslam Dünyasının İçinden Geçtiği Süreçler, Diyanet İşleri Başkanlığının Tarihçesi ve Kurumsal Aidiyet Bilinci, Dijital Medya ve Gençlik, Din Hizmetinde Hasbilik ve Son Devrin Örnek Şahsiyetleri, Gençlik Dönemi İnanç Krizleri, Gençlerle İletişim, Diyanet Gençlik Hizmetleri, Din Görevlileri ve Gençler İçin Okuma Listesi – Kitap Tahlili Örnek Dersi, Gençliğin Anlam Arayışı, Sosyal Medya Ahlakı ve İletişim İlkeleri konuları ele alınacak.

şaban-kondi-diyanet-haber

Öte yandan seminer kapsamında Denizli'de bulunan Din Hizmetleri Genel Müdürü Dr. Şaban Kondi, Denizli Dini Yüksek İhtisas Merkezi’nde ihtisas kursiyerleriyle buluştu.

Merkezde dini yüksek ihtisas kursuna devam etmekte olan 63 kursiyere hitap eden Genel Müdür Kondi, konuşmasında din hizmetlerinin önemi ve bu hizmetlerin ifasında ihtiyaç duyulan nitelikli ve donanımlı personel ihtiyacına temas etti.