Lefkoşa Din Hizmetleri Müşavirliğince Yakındoğu Üniversitesi (YDÜ) İlahiyat Fakültesinde mezun adaylara yönelik kariyer planlama semineri düzenlendi.

T.C. Lefkoşa Büyükelçiliği Din Hizmetleri Müşavirliği ile YDÜ İlahiyat Fakültesi Dekanlığı iş birliğinde gerçekleşen programa, 3. ve 4. sınıf öğrencileri yüksek bir katılım sağladı.

Diyanet İşleri Başkanlığını ve kurumsal faaliyet alanlarını tanıtmak amacıyla düzenlenen seminer, Selimiye Camii İmam Hatibi Mustafa Çakar’ın Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından Diyanet İşleri Başkanlığının kapsamlı tanıtımının yer aldığı sinevizyon gösterisi ile devam etti.

erdoğan eken

Açış ve selamlama konuşmasını yapan YDÜ İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Mahfuz Söylemez, Din Hizmetleri Müşavirliği'ne bu projeden dolayı teşekkür etti, ilahiyat fakültelerinin en büyük paydaşlarından birinin Diyanet İşleri Başkanlığı olduğunu söyledi.

Sonrasında Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde çeşitli kadro ve unvanlarda görev yapan personel, Diyanet İşleri Başkanlığı faaliyetlerine dair sunumlar yaptı.

Bu kapsamda İmam Hatip Kamil İsmailbeşeoğlu, Kur'an Kursu Öğreticisi Sümeyye Koç, Kur'an Kursu Öğreticisi Esma Özkan, Yurtdışı Sözleşmeli Din Görevlisi Dervişe Haikal, Murakıp İbrahim Kartal, Vaiz Elif Gülsün, Cezaevi Vaizi Eyyüp Budak ve Din Hizmetleri Müşaviri Erdoğan Eken, hem Diyanet İşleri Başkanlığının çalışmalarını hem de Başkanlık koordinesinde yürütmekte oldukları din hizmetlerini ve hizmet alanlarını, ilahiyat fakültesi öğrencileriyle paylaştılar.

Programda son olarak öğrencilere hitap eden Din Hizmetleri Müşaviri Erdoğan Eken, “Hangi kariyer basamağında olursa olsun, kurumda çalışanların hepsi öncelikle birer din hizmeti gönüllüsüdür. Merkez, taşra, yurtdışı teşkilatları ile Türkiye’de ve dünyada zaman ve mekân sınırı olmaksızın çalışan Diyanet İşleri Başkanlığı ailesine sizleri de bekliyoruz, sizleri aramızda görmekten mutluluk duyacağız.” dedi.

Programa İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Mahfuz Söylemez, Din Hizmetleri Müşaviri Erdoğan Eken, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Editör: Mehmet Çalışkan