Diyanet İşleri Başkanlığı ile Türkiye İzcilik Federasyonu arasında gerçekleştirilen protokol çerçevesinde Kayseri İl Müftülüğü bünyesinde oluşturulan Diyanet Kayseri İzcilik Kulübü faaliyetlerine devam ediyor.

Hali hazırda 11 İzci lideri din görevlisi ve 95 üyesi bulunan kulüp tarafından Erciyes Dağı kamp etkinliği gerçekleştirildi.

diyanet-izci-gençler-33

Kamp esnasında Kayseri İl Müftülüğü izcilerine, izcilik teorik-pratik bilgilerinin yanı sıra izci düğümleri, okçuluk ve makrome ip örgü becerileri kazandırıldı.

"Cami Merkezli Hayat" şiarıyla izciler, vakit namazlarını Erciyes Dağı Kalemdar Camii'nde cemaat ile kılmaya özen gösterdi.

diyanet-izci-gençler-55

- İzciler doğada 5 ton çöp topladı

 Ayrıca "Erciyes’te mavi&yeşil bir gün" sloganıyla  çevre etkinliğine dahil olan izciler, doğadan 5 ton çöp toplayarak doğanın temizliğine katkı sağladı.

diyanet-izci-gençler-66

Kendilerini bedence sağlam, fikirce uyanık, ahlakça dürüst tutmak ve milli-manevi değerlerine sahip çıkmak için ellerinden geleni yapacaklarına söz veren genç izciler, düzenlenen yemin töreniyle Diyanet İzcilik Kulübü'nün birer bireyi olmayı hak kazandı.

diyanet-izci-gençler-44

Program sonundaki "Kamp Ateşi Faaliyeti"ne Kayseri Melikgazi İlçe Müftüsü Dr. Emrah Kandemir, İl Gençlik Koordinatörü İsa Güler, Kayseri Melikgazi Gülük Camii İmam Hatibi ve Diyanet Kayseri İl Müftülüğü İl İzcilik Sorumlusu Furkan Kayar, din görevlileri, Diyanet Kayseri İzcilik Kulübü üyeleri ve aileleri katıldı.

diyanet-izci-gençler-11

Editör: Ömer Ceylan