Hac farizasını ifa etmek üzere kutsal topraklara hareket eden hacı adaylarının son kafilesi Medine'ye ulaştı.

18 Temmuz – 13 Ağustos 2018 tarihleri arasında gerçekleşen hacı adaylarının intikallerinde ekip personeli dâhil 150 kafilede toplam 29637 hacı adayı karşılanarak Medine’ye girişi sağlandı.

Başmüfettiş Mehmet Ungan’ın başkanlığında görev yapan ekip, 2 Başkan Yardımcısı, 4 Tercüman, 4 Ekip Personeli, 4 mahalli personel ve 2 Şoför olmak üzere toplam 17 personelle hizmet veriyor. 24 saat esasına dayalı olarak her biri 12 saat olmak üzere iki vardiya halinde hizmet veren ekipler, Medine’ye inen hacı adaylarını ilk olarak pasaport işlemlerinin yapıldığı “Cevazat” bölümünde karşılıyor. Hacı adaylarını “Peygamber Şehri Medine’ye Hoşgeldiniz” diyerek güler yüzle karşılayan ekip, hacı adaylarının pasaport işlemlerinin sorunsuz bir şekilde yapılmasına yardımcı oluyor.

Ardından bagaj teslimat salonuna alınan hacı adayları, ekip elemanlarının yardımlarıyla bagajlarını teslim aldıktan sonra, bagajların havaalanı çalışanlarınca otobüslere ücretsiz olarak taşınması sağlanıyor.

Daha sonra gerçekleşen gümrük işlemlerinden sonra hacı adayları otobüslere bindirilerek otellerine yolcu ediliyor.

Hasta ve yaşlı hastalar için ücretsiz tekerlekli sandalye, akülü sandalye ya da elektrikli arabalar tedarik edilerek hacı adaylarının otobüslere intikali gerçekleştiriliyor.

Havalimanında sunulan hizmetlere yönelik olarak sitemize bilgi veren Ekip Başkanı Mehmet Ungan; “Ekibimizin, görevi kafileyi taşıyan uçağın havalimanına iniş yapmasıyla başlayıp hacı adaylarımızın sorunsuz bir şekilde pasaport kontrolünden geçmelerine yardımcı olmak, bagajlarını tespit ettikten sonra xray cihazlarından geçirerek taşıyıcılar vasıtasıyla otobüslere yüklenmesini sağlamak, daha sonra hacıları gruplar halinde otobüslere bindirerek konaklayacakları otellere intikal etmek üzere havalimanından ayrılmalarını sağlamakla sona ermektedir. Dedi.

Ungan, bu safhaların her birinde ekip personelimiz herhangi bir sorun ya da aksaklık meydana gelmesi halinde derhal müdahale ederek problemi gidermek suretiyle büyük bir hassasiyet ve özveriyle görevlerini yürütmektedir. Dedi.

Ekip Başkanı Ungan, Birçoğu ilk defa yurtlarından/evlerinden ayrılarak bu kadar uzağa giden hacı adaylarımız, karşılarında kendi dillerini konuşan, anladıkları dilden hoş geldin diyerek güler yüzle kendilerini karşılayan görevlileri gördüklerinde duydukları sevinç ve güven duygusuyla rahatlıyorlar. Bu açıdan bakıldığında bile havalimanı ekibinde görev yapan personelimizin teknik konulardaki desteklerinin yanı sıra adeta psikolojik destek olarak adlandırılabilecek bu karşılamalarının da hacı adaylarımıza yönelik hizmetler noktasında son derece önemli bir yer tutmaktadır” şeklinde konuştu.

Mehmet Ungan

Editör: Mehmet Çalışkan