Bayramlarımız her yıl Müslümanlık bilincimizi yenileyen, millet olma irademizi diri tutan; birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularımızı pekiştiren, rahmet ve bereket dolu özel günlerdir. İslam Âleminin büyük bir coşku ve heyecanla kutladığı Kurban Bayramı aynı zamanda İslam'ın temellerinden biri olan Hac ibadetinin ifa edildiği rahmet mevsimidir. Arife günü, Arafat'ta dünyalıklardan soyunmuş, ihramlara bürünmüş, milyonlarca Müslüman, Rabbin divanına duracak; ellerini açacak ve bütün insanlık için duada bulunacaktır. Bugün bizler de, kurban ibadetinin manevi ikliminde bir gönül yüceliği yakalayıp Rabbimize yakınlık arayışında olacağız.

Kurban Bayramı ve Hac mevsimi vesilesiyle hem Millet olarak, hem de İslâm âlemi olarak, Müslümanların birbirine daha çok kenetlenmesine, kardeşlik hukukunun gereklerini yerine getirmede daha hassas olmamıza vesile olmasını Yüce Rabbimden dılıyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle Kurban Bayramınızı tebrik eder, bayramın milletimize ve İslam âlemine sağlık, mutluluk ve hayırlar getirmesini Cenab-ı Allah'tan nıyaz ederim.

Editör: Mehmet Çalışkan