Başkan Erbaş 2018 Yılı Hac Organizasyonu Kafile Başkanları Bilgilendirme Toplantısında bir konuşma yaptı.

Başkan Erbaş konuşmasında, on binlerce vatandaşımızı, kardeşimizi, en güzel şekilde Ravzayla, Beytullahla, Arafat’la buluşturmak için büyük bir özveri ile son hazırlıkların yapıldığını belirtti. Başta Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürlüğü olmak üzere ibadet şuuruyla hizmet eden herkese teşekkür etti.

Haccın milletimizin özlemi ve vuslatı olmakla birlikte en büyük arınma mevsimi olduğuna işaret etti. Sayısız hikmetleri ve güzellikleri içinde barındıran mübarek bir yolculuk ve kutlu bir ibadet olan hacca zihnen, fikren, kalben hazır olmak gerektiğini bildirdi. Haccı anlama açısından bu ibadetin bireysel, sosyal ve evrensel olmak üzere birbirini tamamlayan üç boyutu olduğunun unutulmaması gerektiğini belirtti.

Haccın bir şekil bir de mana yönü olduğu vurgusunu yapan Başkan Erbaş, büyük oranda sembollerle öne çıkan hac ibadetinin mana boyutunun hacı tarafından kuşanılması zorunluluğunu dile getirdi. Hem dinen hem de kanunen milletimizin dini hayatına rehberlik etmekle sorumlu olan Diyanet İşleri Başkanlığı için haccın, yoğunlaştırılmış bir eğitim programı imkânı sunduğunu hatırlattı.  

Kafile başkanının yolculuktan önce başlamak suretiyle hacı adaylarına güven vermesinin oldukça önemli olduğu vurgusunu yapan Başkan Erbaş, bu tanışıklık ve güvenin bir gönül bağının kurulmasına vesile olacağı, bunun da hacı adayını irşada hazır hale getireceği ve muhtemel zorlukların daha kolay aşılmasını sağlayacağını bildirdi.

Hazırlıklı Olun

Kafile başkanlarınca hac süresinin tamamının yormadan, usandırmadan tebliğ ve bilgi için fırsata çevrilmesi gerektiğini belirten Erbaş; bunun için öncelikle kafile başkanının kendine özel hazırlık yapması, bilgilerini gözden geçirmesi, yeni okumalar yapması tavsiyesinde bulundu.

Güzel Söz İle İrşat

İrşat ve tebliğde hikmet, güzel söz, nezaket, sabır, anlayış gibi nebevi metodun bütün inceliklerine ve ilkelerine riayet edilmesi gerektiğini hatırlattı.  

Hacılarımızın yarısının kadın olduğunu hatırlatan Erbaş, kadın irşat görevlilerinin yapacakları çalışmanın çok önemli olduğunu belirtti.

Gayretli Olun!

Hacılarımızın; gönüller iman, ihsan, takva ve sabırla tezyin olmuş, kalpler her türlü nifak ve günahların giremeyeceği bir harem bölgesi kılınmış, örnek ve önder bir mü’min olarak dönmesi için tüm görevlilerimizin gayret etmesi gerektiğini ifade etti.

Kafile başkanları ve hac organizasyonunun her kademesinde görev alacak olan herkese görevlerinde kolaylıklar, bereketler ve başarılar diledi.

Ankara Kızılcahamam’da 07-09 Temmuz 2018 tarihleri arasında gerçekleştirilen Kafile Başkanları Bilgilendirme Toplantısına, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Acenta hac organizasyonunda kafile başkanı olarak görev yapacak 389 personel katıldı.

Editör: Mehmet Çalışkan