Çanakkale 57. Piyade Alayında "Dedeciğim Ben Geldim" sloganıyla 500 Diyanet izci ve izci liderinin de katılımıyla toplamda 2500 izci ve izci lideri 57. Piyade Alayının şehadet şerbetini içmeden önce karargah kurduğu alanda bütün izciler kamp kurdu.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'ndaki resmi açılış törenine, Diyanet İşleri Başkanlığı Din Hizmetleri Genel Müdürü Dr. Şaban Kondi, Türkiye İzcilik Federasyonu Başkanı Hasan Dinçer Şubaşı, izci liderleri ve izciler katıldı.

Aynı günün akşamında aziz şehitlerin ruhlarına ithafen yavrukurt ve izcilerin hazırladığı "Hatim ve Mevlid Programı" icra edildi. Çanakkale şehitleri başta olmak üzere tüm şehit ve gaziler için okunan hatimlerin duasını Din Hizmetleri Genel Müdürü Dr. Şaban Kondi yaptı.

Diyanet Izcileri Çanakkalede 22

Sonrasında TİF-DİYANET izcileri kamp alanına 2 km uzaklıktaki Kocadere Hastane Şehitliğine saygı yürüyüşü yaparak Şehitlikte hafız izciler tarafından Kur'an-ı Kerim okunup dua edildi.

Ertesi gün şafak vaktiyle sala, ezan ve top sesleri ile uyanan izciler, sabah namazlarını hep birlikte kıldıktan sonra dedelerinin şehadet şerbetini içmek üzere çıkmış oldukları yol güzergahında kınalarını yakarak Conk bayırına doğru ellerinde bayraklarla 57. Alay Vefa Yürüyüşünü gerçekleştirdi.

22 Nisan'da başlayan kamp programı 26 Nisan'da sona erdi.

Editör: Ömer Ceylan