Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Milano’da gerçekleştirilen, İtalya Diyanet İşleri Türk İslam Birliğinin (DİTİB) Genel Kurulu’na katıldı.

Burada konuşan Başkan Erbaş, Başkanlığın, Diyanet hizmetlerinin daha sağlıklı ve nitelikli yürütülmesi için belli ülkelerde vakıflar kurulduğuna işaret ederek, bu doğrultuda İtalya’da kurulan vakfın genel kurulunu yapmak üzere bir arada olduklarını ifade etti. 

“Peygamberimizin tanıttığı Müslüman tarzını çocuklara miras bırakmalıyız”

Başkan Erbaş, çocukların iyi yetişmesi gerektiğini belirterek, “Sadece kendi toplumumuza değil gayrimüslimlere de örnek olmamız lazım. Peygamber Efendimizin (s.a.s.) tanıttığı Müslüman formatını, tarzını bizim yaşamamız ve çocuklarımıza, gençlerimize bunu miras bırakmamız lazım. Peygamber Efendimiz; ‘Müslüman, insanların elinden ve dilinden emin olduğu kimsedir.’ buyurmaktadır. Müslümanı böyle tanıtıyor, bu tanımı her yerde yaşayarak göstermeliyiz.” diye konuştu.

“Daha çok çocuğumuzun katıldığı mekanlar oluşturmak için gayret etmemiz lazım”

Çocukların İslam’ı daha iyi öğrenmeleri ve yaşamaları için gece gündüz çalışılması gerektiğini dile getiren Başkan Erbaş, “Sizlerin geleceğe bırakacağınız en önemli miras yerinize çocuklarınızın gelmesi. Daha büyük mescitler, sınıflar, daha çok çocuğumuzun katıldığı mekanlar oluşturmak için gayret etmemiz lazım.” ifadelerini kullandı.

Başkan Erbaş, DİTİB’in kuruluşundan bugüne kadar emeği geçenlere teşekkür ederek, genel kurulun hayırlara vesile olmasını diledi.

Genel kurula, Türkiye’nin Milano Başkonsolosu Mehmet Özöktem, Diyanet İşleri Başkanlığı Dış İlişkiler Genel Müdürü Mahmut Özdemir, Rehberlik ve Teftiş Başkanı Hasan Güçlü, Milano Din Hizmetleri Ataşesi Prof. Dr. Adnan Bülent Baloğlu ve İtalya DİTİB’in Genel Kurul üyeleri katıldı.

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, İtalya’da öğle namazında gurbetçilerle buluştu

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş daha sonra, DİTİB merkezindeki camide gurbetçilerle bir araya geldi. Burada öğle namazını kıldıran ve Kur’an-ı Kerim okuyan Başkan Erbaş, ardından cemaate hitap etti.

Namazın insanın Rabbine en yakınlaştığı ibadet olduğunu belirten Başkan Erbaş, “Çünkü içinde secde vardır ve secde, kulun Allah’a en yakın olduğu yerdir. Rabbimiz buyuruyor ki; ‘Secde et ve yaklaş.’ Bizim Allah’a yaklaşmamızın vasıtası secdedir. Namaz hem secdeyi hem rükuyu içinde bulunduran, günde beş vakit Rabbimizi hatırlamamız gereken en önemli ibadet. Cenab-ı Hak çocuklarımıza, gençlerimize namaz kılmayı ve namazlarını devamlı kılmayı nasip eylesin inşallah.” dedi.

Başkan Erbaş, çocuklara ve gençlere dua edilmesi tavsiyesinde bulunarak, şunları kaydetti:

“Rabbimiz Kur’an-ı Kerim’de Hz. İbrahim’in zürriyetine ettiği duasından bahseder. O şöyle dua etmiştir; ‘Rabbim beni ve zürriyetimi namazlarını devamlı kılanlardan eyle. Rabbimiz duamı kabul eyle.’ Hz. İbrahim’den bugüne kadar onun zürriyetinden ne kadar namaz kılan insan varsa işte Hz. İbrahim’in ettiği bu duasının kabul olunduğu anlamına gelir. Bizler de çocuklarımız için böyle dua edelim; hiç üşenmeden, bıkmadan, her namazımızın ardından, her aklımıza geldiğinde, ‘Ya Rabbi! Çocuklarımızı ve zürriyetimizi namaz kılanlardan eyle’ diye dua edelim.”

Editör: Mehmet Öztürk