Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi’nde kıldırdığı teravih namazının ardından cemaate hitap eden Başkan Erbaş, “Ramazan ayı, rahmet, mağfiret, cehennem azabından kurtuluş ayı. Rahmet günlerini idrak ediyoruz. Yüce Rabbimiz en güzel bir şekilde istifa etmeyi hepimize nasip eylesin.” niyazında bulundu.

Ramazan ayının Kur’an ayı olduğunu söyleyen Başkan Erbaş, “Bu vesileyle, Kur’an-ı Kerim’i bilmeyenler öğrensin, öğrenenler okusun, okuyanlar anlamaya çalışsın. Nihai hedefimiz, Kur’an-ı Kerim’i yaşamaktır, hayatımızı Kur’an-ı Kerim’e göre tanzim etmektir.” dedi.

“Ramazan, ruhi bir yenilenme ayıdır”

Ramazanın Müslümanlar için ruhi bir yenilenme ayı olduğunu kaydeden Başkan Erbaş, “Ruhlarımızı yenileyelim inşallah. Ramazan ayında ibadetlerimizle, Kur’an’la, sahurlarımızla, zekatlarımızla, mukabelelerimizle, hatimlerimizle, fitrelerimizde, hayır hasenatımızla ruhumuzu yenileyelim. İşte rahmete ulaşmak bu şekilde olur.” diye konuştu.

86 yıl sonra yeniden ibadete açılan Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi’nde 2022 yılında da ilk teravih namazının kılındığını hatırlatan Başkan Erbaş, “İnşallah binlerce, yüz binlerce Müslüman burada, Fatih Sultan Mehmet Han’ın bizlere emaneti olan bu camide nice teravihler, nice cumalar, nice beş vakit namazlarımızı kılarız. Cenab-ı Hakk kabul eylesin.” ifadelerini kullandı.

“Mazlumlar için dua edelim”

Duanın önemine vurgu yapan Başkan Erbaş, “Bu mübarek ramazan günlerinde, duaların kabul olunduğu bu rahmet ve mağfiret aylarında dualarımızı mazlumlardan, mağdurlardan, garip gurebadan eksik etmeyelim. İnsanlara elimizle yapabileceğimizi elimizde yapalım, dilimizle, dualarımızla yapabileceklerimizi de dilimizle, dualarımızla yapalım. Rabbimize ibadetlerimizi, tövbelerimizi kabul etmesi için yalvaralım, yakaralım. Mazlumlar için dua edelim.” şeklinde konuştu.

Diyanet İşleri Başkan Erbaş, konuşmasının ardından yaptığı duada şu ifadeleri kullandı:

“Şu anda dünyanın çeşitli yerlerinde, Filistin’de, Gazze’de zalim işgalcilerin bombaları altında can veren kardeşlerimize, o şehitlere rahmet eyle Ya Rabbi! Yaralı olan kardeşlerimize acil şifalar nasip eyle Ya Rabbi! Mazlum, mağdur durumda olan, evini, yurdunu, yuvasını korumak için zalim işgalcilere karşı mücadele eden kardeşlerimizi muzaffer eyle,  onlara yardım eyle Ya Rabbi! Bizim yardımlarımızı, bütün İslam aleminin yardımlarını Gazze’ye, Filistin’e ulaştırmakta bizlere yardım eyle Ya Rabbi! Müslümanları birlik, beraberlik içerisinde zalimlere karşı mücadelede Filistinlilerin yanında yer almayı nasip eyle Ya Rabbi! Zalimleri birbirine musallat eyle Ya Rabbi! Müminleri salimen, ganimen zafere ulaştır Ya Rabbi! Peygamber ocağı şanlı ordumuzu vatanımızın içinde terör odaklarıyla mücadelede ve sınırlarımızın ötesinde yapmış olduğu mücadelede karada, havada, denizde, her yerde ve her zaman mansur ve muzaffer eyle Ya Rabbi! Devletimizi, milletimizi, ezanımızı, bayrağımızı ilelebet payidar eyle Ya Rabbi!  Birliğimizi, beraberliğimizi daim eyle Ya Rabbi! Aramıza fitne, fesat, tefrika tohumları etmek isteyen dahili ve harici hainlere fırsatı verme Ya Rabbi!”

Editör: Mehmet Öztürk