VII. Dini Yayınlar Kongresi: “Gençliğe Yönelik Yayıncılık”

Diyanet İşleri Başkanlığı, dini yayıncılık alanındaki gelişmeleri takip etmek, yayın hizmetleri için kısa, orta ve uzun vadede hedef ve projeler oluşturmak, konunun uzmanlarıyla istişare etmek, kendi bilgi ve tecrübelerini özel sektörle paylaşarak dini yayıncılık alanındaki gelişmelere katkı sağlamak amacıyla 2003 yılından beri “Dini Yayınlar Kongresi” düzenliyor.

Bu kapsamda, Diyanet İşleri Başkanlığı Dini Yayınlar Genel Müdürlüğünce organize edilen “VII. Dini Yayınlar Kongresi”, 19-21 Nisan tarihlerinde İstanbul’da gerçekleştirilecek.

İslam Araştırmaları Merkezi’nde (İSAM) gerçekleştirilecek olan kongre, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’ın da katılacağı açılış oturumuyla başlayacak.

“Gençliğe Yönelik Yayıncılık” temasıyla düzenlenen kongreye, Diyanet İşleri Başkanlığından üst düzey yetkililerin yanı sıra yayın personeli ve dini yayıncılık alanında faaliyet gösteren yayınevleri, yazarlar, akademisyenler ve ilim insanları katılacak.

Üç gün boyunca devam edecek kongrede;

“Gençlik Yayıncılığının Tarihsel Gelişimi”, “Gençlere Yönelik Dini Yayıncılık/Gençlik ve Dini Yayıncılık”, “Dijital Yayıncılık ve Gençlik”, “Gençlik Yayıncılığında Sorunlar” ve “Gençliğe Yönelik Yayıncılıkta Gelecek Perspektifi” başlıkları altında, müzakere ve sunumlar yapılacak.

Gençlere yönelik yayınların dünü, bugünü ve geleceği konusunun masaya yatırılacağı kongre, 19 Nisan Cuma günü başlayacak, 21 Nisan Pazar günü yapılacak “Genç Oturumu”nun ardından, “Kapanış ve Değerlendirme Oturumu” ile sona erecek.

Editör: Mehmet Çalışkan