“2020 Yılı Hac Protokolü” Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş ve Suudi Arabistan Hac ve Umre Bakanı Muhammed Salih B. Tahir Benten tarafından Mekke’de imzalandı.

“2020 Yılı Hac Protokolü” kapsamında, Türkiye’ye uygulanan hac kotası, Türkiye’nin nüfus artışına bağlı olarak yeniden güncellenerek 3 bin 430 kişilik artışla 83 bin 430’a çıkarıldı.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş ve Suudi Arabistan Hac ve Umre Bakanı Muhammed Salih Benten'in katılımıyla gerçekleştirilen “2020 Yılı Hac Protokolü” görüşmelerinde Benten'in yardımcıları, T.C. Cidde Başkonsolosu Mete Zaimoğlu, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Osman Tıraşçı, Diyanet İşleri Başkanlığı Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürü Remzi Bircan, Türk Hava Yolları Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Olmuştur, Türsab Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Canatan ve T.C. Mekke Din Hizmetleri Ataşesi Yunus Acar da hazır bulundu.

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş: Türkiye'nin hac kontenjanı 83 bin 430'a yükseltildi

Kişisel sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, "2020 Yılı Hac Protokolü ile bu yıl hac kontenjanımızı 3 bin 430 kişi artırarak 83 bin 430 olarak güncelledik." dedi.

Editör: Mehmet Çalışkan