Diyanet İşleri Başkanlığı Din Hizmetleri Genel Müdürlüğünce, Kredi ve Yurtlar Kurumu ile Türkiye Diyanet Vakfı yurtlarında kalan üniversiteli öğrencilere yönelik iftar programı düzenlendi.

İftar öncesinde Diyanet İşleri Başkanlığı Tasavvuf Musikisi Korosu öğrencilere ilahi dinletisinde bulundu.

Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Tıp Fakültesi ikinci sınıf öğrencisi Adel Alsaeedı’nin Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından akşam ezanının okunmasıyla birlikte oruçlar açıldı, hep birlikte iftar yapıldı.

İftarın ardından öğrencilere hitap etmek üzere kürsüye gelen Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Dr. Burhan İşliyen, KYK yurtlarında manevi rehber olarak görev yapan manevi rehberlere teşekkür ederek, “Öğrencilerle birlikte çok güzel işler yapıyorsunuz, haberinizi alıyoruz.” dedi.

Dr. İşliyen şunları kaydetti:

“Çok değerli öğrenci kardeşlerim; ramazan ayında sizleri burada, evinizde, Diyanet İşleri Başkanlığında misafir etmekten büyük bir mutluluk ve şeref duyuyoruz. Peygamber Efendimiz (s.a.s.) şöyle buyuruyor: ‘Ramazan ayının orucunu Allah size farz kıldı. Ramazan ayına mahsus ibadetleri ben de size sünnet olarak öğrettim. Teravih, sahurlar, seherlerde kıldığımız teheccüdler, bu aylarda verdiğimiz sadaka-i fıtırlar, zekâtlar; bunları ben size sünnet kıldım. Her kim ramazan ayını oruçla, ibadetle geçirirse dünyaya gözlerini yeni açan bir yavrunun tertemiz, günahsız oluşu gibi ramazanın sonuna gelince siz de öyle tertemiz olursunuz.’

Onun bu ifadesinden yola çıkarak bir dua ediyoruz: Allah bizi, Ramazan Bayramı'nın sabahına affedilmedik bir günahımızı bırakmadan tertemiz kavuştursun inşallah.

Sizlere yardımcı olmaya çalışan, hem yurtların sorumluları, çalışanları; hem de Diyanet İşleri Başkanlığı adına size manevi rehber olarak yardımcı olmaya çalışan arkadaşlarımızla birlikte çok güzel işler yapıyorsunuz, bunun haberini alıyoruz. Sizlerin huzurunda KYK yurtlarında manevi rehber olarak çalışan bütün arkadaşlarımı tebrik ediyorum.

İftardan önce Kur’an-ı Kerim tilavetinde bulunan tıp fakültesi öğrencisinin güzel bir örnek olduğu belirten İşliyen, “Hangi bölümde okursanız okuyun; her şeyden önce iyi bir insan, iyi bir Müslüman olmalısınız.” ifadesini kullandı.

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Dr. Burhan İşliyen, üniversite öğrencilerine hitabını şu sözlerle noktaladı:

“Sevgili gençler; hangi bölümlerde okuyorsanız okuyun, hangi eğitimi alıyorsanız alın, önce iyi bir kul, sonra iyi bir doktor; önce iyi bir kul, sonra iyi bir mühendis; önce iyi bir kul sonra iyi bir öğretmen; önce iyi bir kul, iyi bir insan sonra da iyi bir meslek sahibi olacağız.

Mühendis olur ama ahlakı güzel olmaz, Allah korkusu olmazsa yapmış olduğu hizmetlerle insanlara hizmet etmek yerine, onların felaketini hazırlamış olabilir.

Önce iyi bir kul olacağız sevgili gençler. Bizim en temel prensibimiz; önce Rabbimizin razı olduğu iyi bir insan olmak, sonra da mesleğimizde başarılı olmaktır.”

Diyanet İşleri Başkanlığı yemekhanesinde düzenlenen iftar programına Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Dr. Burhan İşliyen, Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Kadir Dinç, Din Hizmetleri Genel Müdür V. Dr. Bayram Demirtaş, Sosyal ve Kültürel İçerikli Din Hizmetleri Daire Başkanı Mustafa Bülbül, Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürü Recep Ali Er, Kredi ve Yurtlar Kurumu Ankara İl Müdürü Ferhat Türkoğlu, yurtlarda görev yapan manevi rehberler, gençlik koordinatörleri ve Kredi ve Yurtlar Kurumu ile Türkiye Diyanet Vakfı yurtlarında kalan çok sayıda üniversite öğrencisi katıldı.

Editör: Mehmet Çalışkan