Mevlid-i Nebi Haftası etkinlikleri çerçevesinde Lyon’a gelen Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Huriye Martı 14 Ekim Cuma akşamı Fransa'da yaşayan Türk vatandaşlarla bir araya geldi. 

2022 Mevlid-i Nebi programları kapsamında Lyon’a gelen Başkan Yardımcısı Martı, ilk önce Lyon’da görev yapan bayan din görevlileri ile bir toplantı yaptı.

Öğrencilerin seslendirdiği ilahilerin büyük ilgi gördüğü programda konuşan Prof. Dr. Martı, "Sevgili Peygamberimiz Medine’ye hicret ettiğinde ilk işi bir mescid inşa etmek olmuştu. Bizzat inşaatında emek verdiği bu mescidde Peygamberimiz kadın-erkek, genç-yaşlı herkese İslam’ı anlatmıştı. İşte bunun adı irşattı, tebliğdi, davetti. Bizler de bugün cami ile irtibatımızı güçlü tutmalı, camiden yayılan iman ve ibadet davetine kulak vermeliyiz. İrşadın sadece sohbet ya da dersle değil, güzel davranışlar yoluyla model olarak da gerçekleştiğini unutmamalıyız." ifadlerini kullandı.

Başkan Yardımcısı Martı sözlerini şöyle tamamladı:

Sevgili Peygamberimiz her haliyle iyi insan ve güzel bir müslüman olmanın yolunu öğretmiş, içinde yaşadığı bahtiyar topluma model olmuştu. Bugün onu çok seven bizlerin de onu model alması, onun gibi yaşamak için gayret etmesi son derece önemli. Ama unutmayalım ki, tanımadan örnek alamayız! O halde Peygamberimizi daha yakından tanımak, ona aşina olmak için onu anlatan kitaplar okuyalım, hadis sohbetleri dinleyelim, çocuklarımıza onun ahlakını anlatalım.

Daha sonra Lyon DİTİB Merkez Konferans Salonunda hanımlara özel düzenlenen Mevlid-i Nebi Programında bir konferans veren Başkan yardımcısı Martı ardından Türkiye Diyanet Vakfı yayınlarının tanıtıldığı mekanda okurları için kitaplarını imzaladı.

Başkan yardımcısı Martı’nın program ve konferanslarının Lyon bölgesinde Bourg en Bresse ve Saint Claude derneklerinde devam edeceği bildirildi.

Mevlidi Nebi Programları hakkında Diyanet Haber'e verilen bilgiye göre programlar, Lyon DİTİB derneklerinde Ekim ayı sonuna kadar devam edecek.

İcra edilecek programlara Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Kadir Dinç, Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanı Hafiz Osman Şahin, Dini Yayınlar Genel Müdürü Doç. Dr. Fatih Kurt, Çamlıca Camii İmam Hatibi Yunus Balcıoğlu'nun da katılacağı bildirildi.

Editör: Mehmet Çalışkan