Konya Eğitim Merkezi Müdürlüğünde yapılan çalışmaları yerinde inceleyen Genel Müdür Dinç'e Eğitim Merkezi Müdürü Kerim Şükrü Ünlü tarafından bina ve yapılan çalışmalar hakkında bilgi verildi.

Eğitim Merkezi Müdürü Kerim Şükrü Ünlü, Konya Eğitim Merkezi binasının 15 Temmuz hain darbe girişimi öncesinde FETÖ terör örgütünün yurt dışından getirdiği bir takım kişilerin sözde eğitim adı altında beyinlerinin yıkandığı, kütüphane ve misafirhane olarak kullanıldığını, 15 Temmuz'dan sonra Diyanet İşleri Başkanlığı’na tahsis edildiğini, yapılan tadilat çalışmalarıyla 120 yatak kapasiteli 8 derslikten oluşan, yeterli fiziki donanıma sahip, din görevlilerinin hizmet içi eğitim aldığı bir merkeze dönüştürüldüğünü ifade etti.

Eğitim Merkezi Müdürü Ünlü, bu mekânın Diyanet İşleri Başkanlığına tahsis edilmesi ve eğitim merkezi olarak açılmasında maddi- manevi her türlü desteği veren Prof. Dr. Ali Erbaş ve genel müdür Kadir Dinç olmak üzere emeği geçen herkese şükran ve minnet borçlu olduklarını ifade etti.

Editör: Mehmet Çalışkan