Erzurum il müftülüğü konferans salonunda din görevlileri bilgilendirme toplantısı, Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Uzmanı Dr. Fatih Mehmet Aydın’ın katılımıyla gerçekleştirildi.

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan tanıtım toplantısında il müftü vekili Cahit Küçükyıldız “Bu kutsal vazifeyi bizlere uygun görüp bu emaneti üzerimize yükleyen rabbimize hamd-ü senalar olsun. Yeryüzünde iyiliğin yayılması için İslam’ın gelişiyle Hz. Peygamberimizle başlayan bu mübarek vazife ve insanlara birebir ulaşma ve dertleriyle dertlenme amacıyla geçmişte büyüklerimizin bugün ise bizlerin gayretleriyle, ciddiyetle ve devlet vakarıyla bu hizmetleri yürüten Türkiye Diyanet Vakfımız; dünyanın birçok ülkesine su kuyuları açmakta, kesilen kurbanları ihtiyaç sahiplerine özenle ulaştırmaktadır. Felaket ve afet durumlarında birçok noktaya yardımlar ulaştıran bir hizmet kuruluşu olan vakfımız bizlerin üzerinde bir emanettir ve bizlerin gayretleriyle bu noktaya gelmiştir. Dolayısıyla bu hizmetlerin yürütülmesinde siz din görevlilerimizin gayretleri son derece önemlidir.” ifadelerini kullandı.

Din İşleri Yüksek Kurulu Uzmanı Dr. Fatih Mehmet Aydın ise Diyanet işleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’ın selamını ilettikten sonra başkanlığın kurban hizmetleri hakkında önemli bilgiler verdi ve bu yıl 500 bin kurban vekaleti alınmasının hedeflendiğini, bu konuda din görevlilerine önemli vazifeler düştüğünü söyledi. Ayrıca daha önce Moritanya’da Din Hizmetleri Müşaviri olarak görev yapan Dr. Fatih Mehmet Aydın, görevi sırasında konu ile ilgili edinmiş olduğu bilgi, birikim, tecrübe ve izlenimlerini din görevlileriyle paylaştı. Program sonunda Aydın, din görevlilerinin vekaletle kurban konusuna ilişkin sorularını yanıtladı.

Editör: Mehmet Çalışkan