Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş muharrem ayının bütün Müslümanlar için önemli bir zaman dilimi olduğunu dile getirdi.

Muharrem ayının 10. günü olan aşurenin insanlık ve iman tarihi için pek çok önemli hadisenin gerçekleştiği bir zaman dilimini ifade ettiğini belirten Başkan Erbaş, bugünün bununla birlikte Hz. Hüseyin'in bugünde şehit edilmesi nedeniyle Müslümanların ortak hafızasında bu üzüntü verici olayla hatırlanır olduğunun altını çizdi. 

Kerbela'nın tüm Müslümanları derin acılara boğduğunu belirten Erbaş "Hz. Hüseyin, bütün müminlerin gönlünde taht kurarken ona ve yakınlarına bu zulmü reva görenler tarih karşısında ve vicdanlarda hep mahkum edilmişlerdir." dedi.

- Kerbela'nın bize en büyük mesajı birlik, beraberlik, vahdet ve kardeşliktir.

Erbaş Kerbela'da yaşanan acıya dikkat çekerek "Bugün Kerbela'nın acısını kalbinin derinliklerinde yaşayan Müslümanlara düşen en hayati ve tarihi görev, Kerbela'yı doğru okumak, doğru anlamak ve ondan dersler çıkarmaktır. Asla tarihin acılarından yeni acılar üretmek, hüzünleri yeni hazanlara dönüştürmek değildir. Kerbela'nın bize en büyük mesajı birlik, beraberlik vahdet ve kardeşliktir. Eğer bu mesajı hayata dönüştürmezsek İslam coğrafyasında hüznün ve matemin en acılı hikayeleri yaşanmaya devam edecektir." dedi.

İftar programına, TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, siyasi parti liderleri, Türkiye Süryani Katolik Patrik Onursal Vekili Korepiskopos Yusuf Sağ, Balkanlar Bektaşi Merkezi Genel Sekreteri Hüseyin Başar ve Dünya Ehlibeyt Vakfı Genel Başkanı Fermani Altun katıldı.

VİDEO HABER

Editör: Mehmet Çalışkan