Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, çeşitli temaslarda bulunmak üzere geldiği Sakarya programına Valilik ziyareti ile başladı.

Sakarya Valisi Ahmet Hamdi Nayir ile bir araya gelen Erbaş, Valilik ziyaretinin ardından hafızlık eğitimini tamamlayan 210 hafız için İl Müftülüğünce Sakarya Üniversitesi Camii'nde düzenlenen “Hafızlık İcazet Töreni”ne katıldı.

Başkan Erbaş, burada yaptığı konuşmada, Kur'an-ı Kerim'in, dengesi bozulan dünyanın tekrar dengeye getirilmesi için gönderildiğini söyledi.

Kur’an'ın, hayatın bütün boyutlarında kendisini gösterdiğini belirten Prof. Dr. Erbaş, "Medeniyetin mensupları olarak bizler, Kur'an-ı Kerim'e sarıldığımız ve onun ilkeleri, prensipleri doğrultusunda yaşadığımız sürece Kur'an ile yücelmişiz, Kur'an'dan uzaklaştığımız zamanlarda da madden ve manen çökmüşüz." ifadelerini kullandı.

Peygamber Efendimizin (s.a.s.) Veda Hutbesi'nde Kur'an-ı Kerim'i ve sünnetini ümmetine emanet ettiğini hatırlatan Erbaş, "Allah, Kur’an'ı hafızların zihinleri yoluyla muhafaza ediyor. Bu bir mucizedir. Dünyanın başka hiçbir kitabına nasip olmayan bir mucizedir. Dünya üzerinde arayın; bir Tevrat, İncil, Avesta hafızı bulamazsınız. Bu, Kur’an'ın mucizesidir. Nasıl ki hafızlarımız Kur'an-ı Kerim’i hıfz ederek koruyorlarsa, Kur'an da onları koruyor." değerlendirmesinde bulundu.

Kur’an'ın Müslümanları koruduğunu dile getiren Başkan Erbaş, icazetlerini alan hafızlardan her birisinin birer hafız yetiştirmesini istedi.

Üniversite Camii’nde cuma namazını kıldıran Erbaş, namaz sonrası hafızlara icazet belgelerini takdim etti.

İcazet törenine Sakarya Valisi Ahmet Hamdi Vali Nayir, İl Emniyet Müdürü Fatih Kaya, İl Müftüsü İhsan Açık, hafızlar ve vatandaşlar katıldı.

32 Evler Mahallesi'nde bir hayırsever tarafından bağışlanan arsa üzerine inşa edilen Serdivan Diyanet Gençlik Merkezi’nin açılışını da gerçekleştiren Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, açılışın ardından İl Müftülüğü gençlik koordinatörlerinden ilde yürütülen çalışmalara dair bilgi aldı.

Editör: Mehmet Çalışkan